начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Имам ли право да искам да ми платят правото

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имам ли право да искам да ми платят правото

Мнениеот tany_ivanova » 14 Фев 2009, 18:31

Имам ли право да искам да ми платят правото на строеж купувачите на апартаменти .

В процеса съм на търсене на адвокат по облигационно право , тъй като досегашния ми адвокат се занимава с вещно право само . утре имам разговори с моите съсобственици и затова питам тук и моля не ме хокайте :

Имах договор за строителство в имота ми с фирма срещу обещетение . Фирмата е прехвърлила право на строеж на трети лица , като те са го платили на него . Фирмата не построи нищо в имота и вдигна ръце 'с нямам пари оправяйте се'. Купувачите на жилища решиха да строят без да ме питат и то да строим като съсобственици - за което се съдихме с години и имаме строеж който ще узаконяваме и довършваме / подлежи на узаконяване / . Не ме устройва те да продължат договора ми с фирмата защото строителството което са извършили досега в груб вид е безообразно и смятат да довършват строежа по цингански и не признават никакви стандарти . Собственика на фирмата не е жив , а и докато беше жив не им е прехвърлил с договор да поемат задълженията му , аз също не съм се съгласявала . с купувачите няма сключени договори за нищо.

Ще им правя следното предложение : изчисляваме стойността на правото на строеж по пазарни цени към момента . приспадам по сегашни пазарни цени вложеното за строежа на моите обекти . те плащат разликата , довършвам си сама обектите и всички участваме в завършването на общите части с дялове съобразно идеалното число на всеки в общите части.

При отказ от тяхна страна да подпишат такова споразумение , ще водял съдебни дела / няма друг начин /

Имам ли право да искам това от тях по закон .

Достатъчен ми е само отговор 'да' или ' не'. а за подробностите ще питам адвоката като ми го намерят.
tany_ivanova
Потребител

Re: Имам ли право да искам да ми платят правото

Мнениеот REVOLUTION » 16 Фев 2009, 10:26

Имате право да правите всякакви предложения , но не и право да искате да ви платят.Без да се видят всички документи по казуса , едва ли е възможно да се даде някакво обосновано мнение , но вашите права могат да се насочат единствено към вашия длъжник по договора , а именно строителната фирма.
REVOLUTION
Активен потребител

Re: Имам ли право да искам да ми платят правото

Мнениеот tany_ivanova » 16 Фев 2009, 12:44

Благодаря за отговора. Собственика на фирмата, с която сключих договор не е жив , никой не е поел задълженията му , нито е прехвърлил извършването на строителството на друга фирма.

Разбира се че трябва да се видят документите. Чакам да ми дадат адвоката, който да се запознае с документите. До момента излиза че аз съм подарила правото на строеж на купувачите , купували от фирмата и сега трябва да си плащам цялото строителство .
tany_ivanova
Потребител

Назад към Съсобственост и делба