начало

Нагласите на студентите по „Право“ за наказването на престъпления Нагласите на студентите по „Право“ за наказването на престъпления

делба на земеделски земи,другия собственик го няма!

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

делба на земеделски земи,другия собственик го няма!

Мнениеот vikentii70 » 18 Фев 2010, 14:46

Здравейте!Аз не съм юрист,не съм ходил на консултация,но ще отида.Искам да знам какво трябва да ми е ясно предварително и ако мога да направя нещо предварително.Казуса е следния : наследник съм с брат ми на земи около Варна.Има скици,които около 10 год.само ги актуализирам и нищо повече.За доброволна делба се иска да сме двамата с брат ми там или пълномощно от него.Преди 7-8 год брат ми замина за Испания /преди това има развод,друг брак няма/ като последно бившата му жена го е видяла преди 3 год. на погребението на единственият им син.Оттогава никой не го е виждал и на никого не се е обаждал.Какво мога аз да направя за да разполагам с моята част от имота или ако е починал /и как да разбера това/,това прави ли ме наследник на неговата част.Други наследници той няма.Моля за съвет какво мога да направя в този случай и към кой адвокат бих могъл да се обърна във Варна или Провадия /Провадия,защото земите са в него район/.Предварително благодаря!
vikentii70
Нов потребител

Re: делба на земеделски земи,другия собственик го няма!

Мнениеот mariavitanova » 29 Апр 2010, 17:40

Да не знаеш дали брат ти е жив - това е вече достатъчна трагедия!

Ако един съсобственик не присъства на доброволна делба, няма как тя да стане. Затова единствено ви остава съдебна делба. Заведете иска за такава в съда по местонахождение на имота.
mariavitanova
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба