начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Дарение на наследствена част от гора

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дарение на наследствена част от гора

Мнениеот artmen » 17 Май 2010, 14:56

Здравейте! :)

Майка ми има документ (от комисия по земеразделянето) за възстановяване на собственост в/у гора "на наследниците" на дядо ми, както е записано - нейното име не фигурира в документа. Преките наследници са майка ми и леля ми, която е починала и също има деца. Не е извършвана подялба на имота. Същевременно, майка ми е вече много възрастна и не може да пътува, а разпоредителни сделки се извършват там, където е имота. Майка ми иска да ми дари този свой имот и мислехме да даде пълномощно на жена ми за дарението и да отидем да го направим пред нотариус там, където е гората.
Въпросите ми са:

1. Може ли изобщо да се направи дарение на съответната част от наследствен имот, в случая - гора?
2. Може ли това да стане с пълномощно, издадено за конкретния случай?

Благодаря предварително за отзивчивостта! :)
artmen
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба