начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Писмено оформяне на делба по споразумение с условия ?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Писмено оформяне на делба по споразумение с условия ?

Мнениеот solar_sea » 26 Май 2010, 10:34

Привет,
Родителите ми решиха да се делят след Х години изневяра от страна на майка ми. Няма да се търси виновен и да се започват дела, съгласни са и за начин на разделяне на имуществото. При тяхни части 1/4 от къща и 1/2 от апартамент (и за двамата), са съгласни единия да ми прехвърли всичко, а другия - също, но с условие да ползва апартамента докато е жив, с каквито други хора прецени.

Много бих се радвал на пример за подобно споразумение, както и повече информация за самата процедура - предполагам трябва да се завери при нотариус - с някакъв срок в който да последват прехвърлянията, и т.н. и т.н. ?

(извинявам се ако въпросът ми не звучи по "правно", но съм програмист :) )
Благодаря!
solar_sea
Нов потребител

Re: Писмено оформяне на делба по споразумение с условия ?

Мнениеот Melly » 26 Май 2010, 13:10

Време ви е да посетите адвокат, най-малкото да бъде извършена проверка на цитираните от вас квоти в собствеността... и още нещо, но той/тя си знае!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Re: Писмено оформяне на делба по споразумение с условия ?

Мнениеот solar_sea » 27 Май 2010, 13:18

Благодаря за мнението,за квотите съм сигурен, все пак гледам нотариалните актове и други документи :)

След консултация с адвокат, предложението решение е да се обърнем към медиатор за безплатна помощ с изготвянето на споразумението, след което то да се внесе в съд. Доколкото разбирам, полученото след това съдебно решение замества нотариален акт, или на негова база - могат да се извадят нови.
solar_sea
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба