начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Делба на нива

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Делба на нива

Мнениеот d_dobre » 27 Авг 2010, 09:00

Здравейте!Аз и сестра ми,заедно с още около 50 човека сме съсобственици на нива.Преди 2г.един от роднините уж се зае да организира нещата по продажбата на тази нива на голяма фирма,която да построи там обект.Дотук добре,но...Със сестра ми отидохме при него,преснимахме си личните карти,той ни показа скица,копия на картите на още много роднини.Беше казал,че когато дойде време сделката да се осъществи,ще трябва да присъстваме всички,за да се подпишем.Трябваше да вземем по 1000 и нещо лв.,но оттгова той обяснява,че не се осъществява продажбата,т.к.адвоката на фирмата е много зает,пътува и т.н.Отдавна не сме се свързвали с него.Има ли вариант да ни е измамил и да е получил и нашите дялове и какво мога да направя,т.к. знам коя е фирмата?Благодаря.
d_dobre
Нов потребител

Re: Делба на нива

Мнениеот Standbay » 27 Авг 2010, 11:01

Справка в Службата по вписванията по местонахождение на имота по вашето ЕГН или на когото и да е от съсобствениците.
Може и в най близката служба също - новият им софтуер има опция за справка по лице в цялата страна.
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот Standbay » 28 Авг 2010, 07:21

:roll: Това със софтуера опитвал ли сте го?
Защото май не могат да свършат тази услуга качествено...

Аз няма как да го опитам - колегите сами ми предложиха и тогава такава справка ни свърши добра работа.
Верно не е рагламентирано нормативно, но като опция го има - таксуват го като другите справки
За качеството - каквото такова
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот petko_a » 28 Авг 2010, 19:30

Аз съм правил справки за вписвания с ИКАР, директно от моя компютър. Мисля, че работи добре.
petko_a
Потребител

Мнениеот petko_a » 28 Авг 2010, 21:47

Може. Моето ЕГН пък излиза и на всички онези, за които се е налагало да правя справка. И за кадастралните карти така. Когато ми е трябвало нещо и действително за там има приета кадастрална карта съм си теглил данните, които са ми били необходими. Наистина моите критерии засега са задоволени. Не че нямам забележки по отношение на функционалността, но това е друга тема
А d_dobre пита за период от две години назад. Не, да речем за 10 или 20.
petko_a
Потребител

Назад към Съсобственост и делба