начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Подялба на апартамент.Как да постьпим?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Подялба на апартамент.Как да постьпим?

Мнениеот shefcheto » 27 Авг 2010, 10:59

Преди няколко години починаха родителите на мьжа ми.Апартамента ,в който живееха остана на мьжа ми и брат му.Брат му тогава живееше на друго място,а и ние не живеем в това жилище.Дадохме го под наем за няколко месеца.След това брата на мьжа ми се вьрна да живеее в апартамента и беше там три години.През това време е направил сметки за 4000 лв.Не е плащал и дадьци и се е сьбрала голяма сума.Някои от сметките са на името на мьжа ми и се притесняваме да не ни осьдят да плащаме нещо ,което не сме ползвали.Брата не иска да плаща нищо,а и не е сьгласен да продадем апартамента.Какво може да се направи в този случай.Как мьжа ми може да вземе това ,което му се полага(половината апартамент)и как да го принудим да си плати сметките?
Снощи последно сме разговаряли с него ,но той каза,че се врьща да живее отново в този апартамент,което ознаава още натрупани и неплатени сметки.Благодаря предварително.
shefcheto
Нов потребител

Re: Подялба на апартамент.Как да постьпим?

Мнениеот Standbay » 27 Авг 2010, 11:04

Съдебна делба - в хода на делбата може да се иска уравнение на сметките - стига да могат да се докажат ...
Така, както е описан казуса - най-вероятно имотът ще се изнесе на публична продан.
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот shefcheto » 27 Авг 2010, 11:13

Така е най-добре.Колко време може да отнеме това ?Кьм всеки адвокат ли може да се обьрнем?Страхуваме се,че след като се врьща там може да станат огромни суми.Трябва ни спешно адвокат,но нямаме такьв.
shefcheto
Нов потребител

Мнениеот ovasilev » 27 Авг 2010, 12:24

Съдебната делба е най-скъпият вариант, но разрешава всички спорни моменти. По хода на делото, след определен етап е възможно постигане на спогодба - по-евтин вариант, но е необходимо съгласието на всички съсобственици /сънаследници/.
Най-добре е да се обърнете към адвокат, който се е явявал по дела за СД. Кой от всичките такива ще изберете зависи само от Вас.
ovasilev
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба