начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

чл.19, ал.1т.4предложение второ от ЗУТ

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

чл.19, ал.1т.4предложение второ от ЗУТ

Мнениеот kaktuska » 09 Сеп 2011, 23:51

Здрравейте :) , някой може ли да ми каже какво се има предвид под специфични теренни и стопаски условия, съгласно разпоредбата на чл. 19, ал.1 т.4 предложение 2 от ЗУТ
Благодаря, предварително.
kaktuska
Нов потребител

Re: чл.19, ал.1т.4предложение второ от ЗУТ

Мнениеот julyanvonemona » 10 Сеп 2011, 17:42

§5. 13. "Преобладаващ равнинен терен" по чл. 19, ал. 1, т. 4 е терен с наклон до 10 на сто, а "преобладаващ стръмен терен" по чл. 19, ал. 1, т. 5 е терен с наклон над 10 на сто. Допълнителни разпоредби от ЗУТ
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот kaktuska » 10 Сеп 2011, 19:27

благодаря, за отговора :)
аз също погледнах преходните и заключителни разпоредби на зут и мился, че би трябвало под специфични теренни условия да се разбира, спецификата на самия терен има ли наклон,свлачищта и т.н
Предполагам, че ако няма тези характеристики би следвало да се третира като равнинен и за него да важат лицето и повърхност по предложение първо на чл. 19 ал.1 т.4 от ЗУТ.
Предполагам, че специфичните теренни и стопански условия се определят по решение на съответния общински съвет по предложение на еспертна комисия по териториално и селищно устройство.
Така ли е или греша?
Благодаря предварително.
kaktuska
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Сеп 2011, 19:46

Предполагам, че специфичните теренни и стопански условия се определят по решение на съответния общински съвет по предложение на еспертна комисия по териториално и селищно устройство.

Тази версия умря с чл.54 ППЗТСУ ето го стария текст чл.54 "(4) (Изм. - ДВ, бр. 2 от 1996 г.) Селата се категоризират като планински или полски с решение на общинския съвет, одобрено от кмета на общината въз основа на заключение на съвета за териториално и селищно устройство, строителство и архитектура в пълен състав."
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот kaktuska » 10 Сеп 2011, 20:44

Тогава ,кой е компетентен да определи дали даден урегулиран поземлен имот притежава специфчни теренни и стопански условия и въз основа на това да се направи преценка -кога за поделяемост на УПИ важат параметрите по предложение първо на чл. 19, ал.1 т. 4 от зут и кога тези по предложение 2 ?
Благодаря, предварително
kaktuska
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Сеп 2011, 20:48

Парламента го е определил с цитираната от мен разпоредба на §5 т.13 ДР на ЗУТ . Счел е че това е достатъчно.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот kaktuska » 10 Сеп 2011, 20:56

Много ти благадаря, за отговора
kaktuska
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба