- Дата и час: 24 Ное 2024, 11:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Доброволна делба, определяне на точно местоположение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Доброволна делба, определяне на точно местоположение
Здравейте! Имаме нотариален акт за доброволна делба на земя. Единият съсобственик има 402 кв.м., а другият 513 кв.м/в тази част има построена сграда, която е собственост само на единия/. Интересува ме, има ли правен начин за точно определяне на местоположението на отделните обособени части, т.е. да се определи в документ точно колко метра е лицето и другите размери и форма на отделните части от договора за делба/нещо като скица/ и ако има начин към кого трябва да се обърнем. Благодаря предварително.
- irresistible
- Нов потребител
Re: Доброволна делба, определяне на точно местоположение
irresistible написа:Здравейте! Имаме нотариален акт за доброволна делба на земя. Единият съсобственик има 402 кв.м., а другият 513 кв.м/в тази част има построена сграда, която е собственост само на единия/. Интересува ме, има ли правен начин за точно определяне на местоположението на отделните обособени части, т.е. да се определи в документ точно колко метра е лицето и другите размери и форма на отделните части от договора за делба/нещо като скица/ и ако има начин към кого трябва да се обърнем. Благодаря предварително.
Май трябва да изпиша една "рецепта".
"Точното определяне на местоположението на отделните части..." сочи на следната "диагноза": разпределение на ползването между съсобствениците на имота.
Правният способ е: Съдебно производство
Препоръка: Среща с адвокат.
-
Melly - Старши потребител
Re: Доброволна делба, определяне на точно местоположение
Melly написа:irresistible написа:Здравейте! Имаме нотариален акт за доброволна делба на земя. Единият съсобственик има 402 кв.м., а другият 513 кв.м/в тази част има построена сграда, която е собственост само на единия/. Интересува ме, има ли правен начин за точно определяне на местоположението на отделните обособени части, т.е. да се определи в документ точно колко метра е лицето и другите размери и форма на отделните части от договора за делба/нещо като скица/ и ако има начин към кого трябва да се обърнем. Благодаря предварително.
Май трябва да изпиша една "рецепта".
"Точното определяне на местоположението на отделните части..." сочи на следната "диагноза": разпределение на ползването между съсобствениците на имота.
Правният способ е: Съдебно производство
Препоръка: Среща с адвокат.
За разлика от Вас моя музо Melly аз ще цитирам цялото изречение на irresistible, а именно:
.Интересува ме, има ли правен начин за точно определяне на местоположението на отделните обособени части, т.е. да се определи в документ точно колко метра е лицето и другите размери и форма на отделните части от договора за делба/нещо като скица/ и ако има начин към кого трябва да се обърнем. Благодаря предварително
Дали обект на правото са само държавно регламентираните правни способи, каквото е съдебното производство?... Та нима примерно ние с Вас не можем, в случай че имотът е наш съсобствен, да му разпределим ползването, като уговорим по между ни условия, които неотклонно да спазваме. Нещо повече не можем ли в договор по между ни, да приемем и условия към които да задължим и наследниците ни? Аз съм сигурен че от моя страна, а и от Ваша можем да постигнем и това, и "нещо като скица" да изготвим на амбалажна хартия написана с химически молив (ако го помните - не не се шегувам) и да завещаем "нашия канон" на идващите след нас за спазване. Това не е ли правен способ???......
Защо да намесваме трети лица пък били те и адвокати????.....
Да ама ще попитате "Каква е гаранцията за Вашата лоялност?", а аз ще ви отговоря със същата монета така:
"А каква гаранция са установените със закон държавни институции?"
..........................................................................................................
PS. Колкото и не сериозно да Ви звучи, във връзка с горното ще цитирам бившият министър на строителството и селищното устройство - Григор Стоичков, който по един не особено приятен повод, изрева в лицето ми:
"Момче! Законът е вътре в мен!"
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|