- Дата и час: 24 Ное 2024, 11:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
отказ от наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
отказ от наследство
Здравейте.Въпросът ми е следният.Теглил съм заем от банка,ако спра да го обслужвам и единият от родителите ми почине може ли банката да претендира за дял от моето наследство?В момента нямам нищо на мое име.Доколко може да ми помогне отказ от наследство?
- chicho4140
- Нов потребител
Re: отказ от наследство
Закон за наследството
Чл. 56. (1) Кредиторите на лицето, което се е отказало от наследството, могат да искат унищожението на отказа в своя полза, доколкото не могат да се удовлетворят от имуществата на наследника.
(2) Искът може да се предяви в едногодишен срок от узнаването за отказа, но не по-късно от три години след отказа.
Чл. 56. (1) Кредиторите на лицето, което се е отказало от наследството, могат да искат унищожението на отказа в своя полза, доколкото не могат да се удовлетворят от имуществата на наследника.
(2) Искът може да се предяви в едногодишен срок от узнаването за отказа, но не по-късно от три години след отказа.
- lanfear
- Потребител
Re: отказ от наследство
chicho4140 написа:Здравейте.Въпросът ми е следният.Теглил съм заем от банка,ако спра да го обслужвам и единият от родителите ми почине може ли банката да претендира за дял от моето наследство?В момента нямам нищо на мое име.Доколко може да ми помогне отказ от наследство?
Защо изтегли заема - с користна цел ли
- leonardos
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|