Здравейте,
Интересува ме как мога за придобия или закупя земя, която е дадена на майка ми за ползване преди 30 години по 11 то Постановление на МС от 02.03.1982г.
Има построена масивна постройка без документи през 1985г.
Имам нотариално заверена декларация от свидетели за това кога е строена къщичката.
Нашите не са имали възможност да закупят мястото
поради липса на средства. Та въпросът ми е мога ли да си закупиме мястото тъи като ми изпаднаха малко парички и искам да си купиме местенцето? Какво трябва да направя. До момента никой не е предявил претенции към имота а доколкото знам е общински. Притежаваме удостоверение за ползване от 1984г
- Дата и час: 24 Ное 2024, 11:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Купуване на земя ползвана по 11 ПМС на МС от 1982г.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Купуване на земя ползвана по 11 ПМС на МС от 1982г.
Проверете!
1. Включен ли е вашият имот в границите не неселените места по §84 (1) ЗИД на ЗТСУ ДВ бр.45 от 1984г., ако не е то;
2. Включен ли е този имот в границите на урбанизираните територии съгласно § 4 ПЗР на ЗСПЗЗ.
След като го проучите и знаете със сигурност пак заповядайте.
1. Включен ли е вашият имот в границите не неселените места по §84 (1) ЗИД на ЗТСУ ДВ бр.45 от 1984г., ако не е то;
2. Включен ли е този имот в границите на урбанизираните територии съгласно § 4 ПЗР на ЗСПЗЗ.
След като го проучите и знаете със сигурност пак заповядайте.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Мястото се намира във вина зона близо до София. Били за земеделски земи и са раздавани на хората за самозадоволяване по Постановление на МС. Има документ, че района е обособен като вилна зона. Ще пороверя и ще пиша. Благодаря.
- mandela_77
- Нов потребител
mandela_77 написа:.....Има документ, че района е обособен като вилна зона.....
Този документ може да бъде само един вида пименно: Влязъл в сила ПУП или по реда на цитираните от мен по горе разпоредби или съгласно ЗУЗСО, съответно ОУП - София - в случай че Вилната зона попада в обхвата на този план. Всичко друго е от лукаваго и влиза в графа "Казъл рекъл".
-
Ще се сдобия с него още тези дни и ще пиша.
- mandela_77
- Нов потребител
mandela_77 написа:Ще се сдобия с него още тези дни и ще пиша.
няма как да се сдобиете, защото ако го има той (ПУП) се съхранява в общината. Достатъчно е само да вземете копие от заповедта с която е одобрен и да сте сигурен/а че въпросният Ваш имот попада в обхвата му.
-
Вашите не са имали възможност да купят мястото - а поне заявили ли са това си намерение? Имаше срок, който изчете доста отдавна, доколкото си спомням...
-
vdggbg - Активен потребител
Уви, има моменти когато се сещаш за важни неща...имали са намерение. Когато съм бил по-малък са ме вълнували тези работи. Но идва момент когато се замисляш...
- mandela_77
- Нов потребител
mandela_77 написа:Уви, има моменти когато се сещаш за важни неща...имали са намерение. Когато съм бил по-малък са ме вълнували тези работи. Но идва момент когато се замисляш...
Уви с всеки отрасъл на мирозданието се случва така. Важното е по малко да се случва!
-
Привет,
ходих до общината и там ми казаха, че мога да си закупя земята, но трябва да изчакам да влезне устроиствения план за месността.
А това ще стане ако има пари за това тази година.
Ако не чакаме още.
Лошото е че трябва за я купя по пазарни цени в момента.
Могло е едно време да се закупи на далеч по дребни пари....
Така ги е раздавал кмета тогава, ти си мой човек ето ти тука едно место ....
забива ти колчетата и си готов.
Така е било но времената се менят... за добро или за лошо.
Хубавото е че има изход от казуса.
ходих до общината и там ми казаха, че мога да си закупя земята, но трябва да изчакам да влезне устроиствения план за месността.
А това ще стане ако има пари за това тази година.
Ако не чакаме още.
Лошото е че трябва за я купя по пазарни цени в момента.
Могло е едно време да се закупи на далеч по дребни пари....
Така ги е раздавал кмета тогава, ти си мой човек ето ти тука едно место ....
забива ти колчетата и си готов.
Така е било но времената се менят... за добро или за лошо.
Хубавото е че има изход от казуса.
- mandela_77
- Нов потребител
mandela_77 написа:....Лошото е че трябва за я купя по пазарни цени в момента......
След като ПУП- план за регулация влезе в сила (ако това се случи)пазарните цени ще скочат още!
-
11 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|