начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

Разделяне на имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Разделяне на имот

Мнениеот vladtina » 08 Мар 2014, 16:47

Здравейте
Много четох,но не видях това което ме интересува.
Може ли за съвет имота се състои от два етажа в кооперация - къща със отделни входове но на един нот.акт е откакто е построена преди години.Мога ли да го разделя на две два нот.акта. следователно първия ще го оставя на дъщеря ми а другият етаж да го продадем.
Какво ми е нужно също така в тази къща-кооперация живеят и други две семейства на самостоятелни етажи...
от тях ще ми трябва ли тяхно съгласие или подписи за тази подялба
vladtina
Младши потребител

Re: Разделяне на имот

Мнениеот vladtina » 08 Мар 2014, 17:14

п.п.
да добавя че този етаж който искам да продам е таванско помещение без наклони и скосове, си е нормално жилище но няма статут
какви възможности имам да го направя статут на таванско помещение ли или ателие за живеене.
И пак за да стане трябва ли да завися от съседите за това нещо разрешение тяхно съгласие след като си е мое?
vladtina
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 16 Мар 2014, 11:15

Дори и не подозирате че задавате една сюрия въпроси които са уредени в закона НО! За отговорите на въпросите са необходими специалисти - адвокат и за значителна част от тях архитект, при това и двата вида специалисти не трябва да ги хващате директно от улицата, а след проучване. Дали ще сте в състояние да направите качествено проучване си е Ваша грижа!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот polyar » 28 Апр 2014, 20:05

Здравейте!
Можете да разделите имота на отделни с различни идентификатори.Скоро купихме такъв имот.Продавачът се
занимаваше с разделянето,което траеше около 8 месеца.Мисля,че се подава молба в Агенцията по геодезия и кадастър(но да не Ви подведа).Ако питате там може би ще Ви насочат.Знам,че струва около1500 лв.
Дано поне малко да съм Ви била полезна.Успех!
polyar
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба