Къщата е на 2 етажа+сутерен,с двама собственика съответно за всеки етаж.Аз съм собственик на втори етаж,заедно с цялото таванско помещ -ние/НА/.Стълбищата са отделно за всеки етаж.Издадено ми бе Разрешение за строеж за преустройство на собств.таванско помещение с изгр.на над зид до 1.50м.и капандури на осн.чл.148 ал.1,ал.2,ал.8 и ал.9.чл.49 ал.2,чл.50 т.1(б) и чл.185 ал.1,2,3 от ЗУТ.Дотук добре,ама собственика от 1-вия етаж подаде жалба и Решението е отменено от РДНСК на основание,че не попадаме в чл.49 /ЗРП-то е отбелязана триетажна сграда,вместо 2ет.,което може да се окаже грешка в изписването в новия кадастър/,и пО чл.185-измененията са съществени,следователно нот.заверено съгласие от съсобственика.
Мнението на адвокат беше,че при обжалване шансовете да спечелим делото са минимални.Аз имам жалба до Административен съд и сега получих призовка за държавната такса.Много ви моля дайте ми съвет, ако внеса таксата и се образува дело/без да наемам адвокат/какво става по-нататък,ако загубя плащам ли разходите на др.страна.И ако някой има материали от съд.практика с подобни дела мн.моля да публикува.
Много съм объркана/като прибавя,че и покрива тече,а съседите не им пука,само търсят поводи за мръсотии./Помогнете.Искрено БЛАГОДАРЯ
- Дата и час: 22 Ное 2024, 00:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
етажна собственост
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|