начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

етажна собственост

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

етажна собственост

Мнениеот lubopitna » 30 Дек 2007, 20:24

Къщата е на 2 етажа+сутерен,с двама собственика съответно за всеки етаж.Аз съм собственик на втори етаж,заедно с цялото таванско помещ -ние/НА/.Стълбищата са отделно за всеки етаж.Издадено ми бе Разрешение за строеж за преустройство на собств.таванско помещение с изгр.на над зид до 1.50м.и капандури на осн.чл.148 ал.1,ал.2,ал.8 и ал.9.чл.49 ал.2,чл.50 т.1(б) и чл.185 ал.1,2,3 от ЗУТ.Дотук добре,ама собственика от 1-вия етаж подаде жалба и Решението е отменено от РДНСК на основание,че не попадаме в чл.49 /ЗРП-то е отбелязана триетажна сграда,вместо 2ет.,което може да се окаже грешка в изписването в новия кадастър/,и пО чл.185-измененията са съществени,следователно нот.заверено съгласие от съсобственика.
Мнението на адвокат беше,че при обжалване шансовете да спечелим делото са минимални.Аз имам жалба до Административен съд и сега получих призовка за държавната такса.Много ви моля дайте ми съвет, ако внеса таксата и се образува дело/без да наемам адвокат/какво става по-нататък,ако загубя плащам ли разходите на др.страна.И ако някой има материали от съд.практика с подобни дела мн.моля да публикува.
Много съм объркана/като прибавя,че и покрива тече,а съседите не им пука,само търсят поводи за мръсотии./Помогнете.Искрено БЛАГОДАРЯ
lubopitna
Младши потребител

Мнениеот lubopitna » 01 Яну 2008, 17:42

Честита Нова Година на всички във форума
lubopitna
Младши потребител

Назад към Етажна собственост