начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Запушена канализация

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Запушена канализация

Мнениеот seuvella » 27 Юли 2008, 16:43

Здравейте!
Искам да ви попитам за следния казус.
Живея в къща с двама собственици. Преди няколко дена се запуши канализацията на сградата. Отходната тръба преминава през мазата на другия собственик.
Въпросът ми е: поради обтегнатите отношения с другия собственик мога ли да се обърна чрез жалба до прокуратурата за осигуряване на достъп до помещението му с цел специалистите от ВиК да отстранят повредата?

Благодаря ви предварително за отговорите.
seuvella
Младши потребител

Re: Запушена канализация

Мнениеот naughty » 27 Юли 2008, 18:58

ВиК разполагат с отпушващи системи които биха могли да се справят с проблема без да има нужда да минават през мазето на съседа ви. Пробвахте ли с 4-5 кила сода каустик? Изключвате ли умишлено запушване от страна на недоброжелателния съсед? Нека последния ви вариант остане жалби и прокуратору защото е наистина изнервящо..
naughty
Потребител

Re: Запушена канализация

Мнениеот seuvella » 30 Юли 2008, 18:40

naughty написа:Изключвате ли умишлено запушване от страна на недоброжелателния съсед?

Не изключвам умишлено запушване, поради факта, че преди години ми бяха отправяни подобни заплахи...
Депозирах жалба до прокуратурата, като предварително се консултирах с адвокат. След това се обърнах за съдеиствие към общината, като написах също жалба...
Отговора беше, че случая ще се разгледа до 30 работни дни....

Съществуват ли някакви други законови механизми за решаване на този неприятен случай?
seuvella
Младши потребител

Мнениеот seuvella » 13 Авг 2008, 10:13

Подадох жалба до прокуратурата. За съжаление решението на прокурора ще се бави още 2 седмици, понеже е отпуска.
През цялото това време, от написването на първия пост, живеещите на горния етаж продължават да наводняват сервизните ми помещения с отпадни води...
При опит да контактувам с тях по проблема ми беше заявено, че те желаят да разговарят със собствениците, въпреки, че имам адресна регистрация на същия адрес. Също според "комшиите" аз не съм никой за да разговарят с мене.

Какво мога да направя от тук нататък.
Благодаря ви предварително за предложенията...
seuvella
Младши потребител

Мнениеот dikobraz » 17 Авг 2008, 12:52

след като искат да говорят със собственика, осигурете им разговор.
то нема какво да се говори а да се действа.
само не разбрах - адвоката ще дойде с телта да отпуши ли :lol:
трябват други специалисти
dikobraz
Потребител

Мнениеот kuzmanin » 28 Авг 2008, 20:35

Познато ми е това отношение. Аз имах преди време същите проблеми.

С твурдоглавци трудно се комуникира!
kuzmanin
Младши потребител

Назад към Етажна собственост