начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

неподдържан таван към жилище,собственост на Мин.отбраната н

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

неподдържан таван към жилище,собственост на Мин.отбраната н

Мнениеот Валентина Мирчева » 05 Фев 2005, 18:59

Жилището ми се намира в блок, строен от ГЖЧ, сега Изпълнителна агенция ДС на Мин. отбраната, които са останали собственици само на един апартамент.
Въпреки че нямат право, в този апартамент живеят под наем две жени - бивши съпруги на военни - едната възрастна, другата болна...Възрасната си живее от 12 години в САЩ, има зелена карта и си идва през година за 10-ина дена....дъщерите й имат апартаменти в София - единият го дават под наем...
Не бих обръщала внимание на тези факти, ако апартамента , по-специално таванът към него ,се поддържаше от наемателите или от МО - вместо това, за да не тече в спалнята ми, трябва да събирам водата на тавана в едно корито и няколко кофи...Това е известно на съседите, на Общината - две служителки го видяха, /снимала съм порутения покрив на любителска камера/ до Министерството писах два пъти - НИЩО! - МО и ИА ДС на МО не само че не отговарят на жалбите ми, но и не идват да видят...Миналата година искаха да ми дадат една осемнайста част от сумата за ремонта , ако си го ремонтирам сама !
Вие ще ремонтирате ли чужд имот ?! Защото в нашия блок, както и навсякъде , хората ремонтират общо само общите части - стълби, коридори..улуци.....керемиденият покрив над собствено таванско помещение може да се нарича обща част само в мозъците на кабинетни юриспруденстващи динозаври....
Въпросът ми е КАК да накарам МО да ремонтира или да продаде този таван -/ с апартамента ,разбира се./..Според мен сигурно има и много нередности и подкупи ...те поначало лошо стопанисват - в кв. "Изток" е пълно със зарязани и рушащи се техни имоти - наричат ги "Агенция за кражби и продажби"....
Благодаря за съдействието!
В.Мирчева 1113 София, кв."Изток", ул.Тарас Шевченко"15, бл. 6, вх. Б
тел 0886893952
Валентина Мирчева

Re: неподдържан таван към жилище,собственост на Мин.отбрана

Мнениеот Anastassia Terzieva » 05 Фев 2005, 23:39

За съжаление покривът спада към общите части на сградата и ако трябва да сме точни те могат да имат право да искат собствениците от етажната собственост да поправят с общи средства в съотношение на притежаваните от тях ОЧ, защото им наводнява тавана, това можете да направите и вие...
...и това е справедливо -ако вие живеехте на последния етаж нямаше да сте съгласни вие да ремонтирате покрива, след като този покрив е на цялата сграда а не само на вас нали!?!
Anastassia Terzieva

Назад към Етажна собственост