Жилището ми се намира в блок, строен от ГЖЧ, сега Изпълнителна агенция ДС на Мин. отбраната, които са останали собственици само на един апартамент.
Въпреки че нямат право, в този апартамент живеят под наем две жени - бивши съпруги на военни - едната възрастна, другата болна...Възрасната си живее от 12 години в САЩ, има зелена карта и си идва през година за 10-ина дена....дъщерите й имат апартаменти в София - единият го дават под наем...
Не бих обръщала внимание на тези факти, ако апартамента , по-специално таванът към него ,се поддържаше от наемателите или от МО - вместо това, за да не тече в спалнята ми, трябва да събирам водата на тавана в едно корито и няколко кофи...Това е известно на съседите, на Общината - две служителки го видяха, /снимала съм порутения покрив на любителска камера/ до Министерството писах два пъти - НИЩО! - МО и ИА ДС на МО не само че не отговарят на жалбите ми, но и не идват да видят...Миналата година искаха да ми дадат една осемнайста част от сумата за ремонта , ако си го ремонтирам сама !
Вие ще ремонтирате ли чужд имот ?! Защото в нашия блок, както и навсякъде , хората ремонтират общо само общите части - стълби, коридори..улуци.....керемиденият покрив над собствено таванско помещение може да се нарича обща част само в мозъците на кабинетни юриспруденстващи динозаври....
Въпросът ми е КАК да накарам МО да ремонтира или да продаде този таван -/ с апартамента ,разбира се./..Според мен сигурно има и много нередности и подкупи ...те поначало лошо стопанисват - в кв. "Изток" е пълно със зарязани и рушащи се техни имоти - наричат ги "Агенция за кражби и продажби"....
Благодаря за съдействието!
В.Мирчева 1113 София, кв."Изток", ул.Тарас Шевченко"15, бл. 6, вх. Б
тел 0886893952
- Дата и час: 22 Ное 2024, 01:14 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
неподдържан таван към жилище,собственост на Мин.отбраната н
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: неподдържан таван към жилище,собственост на Мин.отбрана
За съжаление покривът спада към общите части на сградата и ако трябва да сме точни те могат да имат право да искат собствениците от етажната собственост да поправят с общи средства в съотношение на притежаваните от тях ОЧ, защото им наводнява тавана, това можете да направите и вие...
...и това е справедливо -ако вие живеехте на последния етаж нямаше да сте съгласни вие да ремонтирате покрива, след като този покрив е на цялата сграда а не само на вас нали!?!
...и това е справедливо -ако вие живеехте на последния етаж нямаше да сте съгласни вие да ремонтирате покрива, след като този покрив е на цялата сграда а не само на вас нали!?!
- Anastassia Terzieva
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|