начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

плащане на такса са асансьор за 2 ет

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

плащане на такса са асансьор за 2 ет

Мнениеот raza68 » 14 Мар 2008, 12:42

Моля за помощ, защото тук винаги съм получавала много компетентни съвети, които са ме улеснявали при търсенето на по-нататъшна юридическа помощ. Случаят е следния:
Родителите ми живеят в 8 етажен блок, но тяхното жилище е на 2 етаж. Те не желаят да ползват асансьор, а и не го ползват. Пенсиите, освен това са им достатъчно ниски, за да си позволят още 6 лв. разходи - толкова им искат да двамата. Това годишно събрано преви пенсията на майка ми, която е бивша учителка. Посъветвайте ме как да постъпят.
raza68
Младши потребител

Re: плащане на такса са асансьор за 2 ет

Мнениеот naughty » 14 Мар 2008, 12:52

raza68 написа:Моля за помощ, защото тук винаги съм получавала много компетентни съвети, които са ме улеснявали при търсенето на по-нататъшна юридическа помощ. Случаят е следния:
Родителите ми живеят в 8 етажен блок, но тяхното жилище е на 2 етаж. Те не желаят да ползват асансьор, а и не го ползват. Пенсиите, освен това са им достатъчно ниски, за да си позволят още 6 лв. разходи - толкова им искат да двамата. Това годишно събрано преви пенсията на майка ми, която е бивша учителка. Посъветвайте ме как да постъпят.

на следващото общо събрание нека поискат да бъдат освободени от тази такса, но се съмнявам да се съгласят защото останалите ще поемат разликата а и това отваря вратичка за злоупотреби (уж не ползват ама само се возят..). Аз живея на първи етаж над магазини и пак плащам..

Относно ниските пенсии и проблемните 6 лв на месец - следващия път като има избори да внимават повечко ;-) ако напъдят и останалите млади тежко им се пише..
naughty
Потребител

Мнениеот punisher » 14 Мар 2008, 12:52

Ако Общото събрание на етажната собственост вземе решение тях да ги освободи от заплащането на таксата или другият вариарнт е поне да им ги намали като на пенсионери-материално затруднени.Но иначе без такова решение-няма начин.Трябва да се плаща,независимо позваш или не.
punisher
Потребител

Мнениеот Biby » 14 Мар 2008, 12:53

ПУРНЕС, чл.9
(7) (нова,ДВ,бр.76 от 1978 г.; изм.,бр.87 от 2002 г.) Разходите за използуването и поддържането на асансьорни уредби се разпределят според броя на обитателите без децата до три години. Общото събрание може да реши разпределението на тези разходи да стане по друг начин, както и да освободи от тях някои от обитателите на долните етажи.
Изображение
Biby
Потребител

Re: плащане на такса са асансьор за 2 ет

Мнениеот izymena » 14 Мар 2008, 13:19

Каквото плаща първи етаж,това плаща и втория,разходите за осветление и хигиена се плащат задължително от всички,но и кабелите за итгернет и телевизия първо минават през долните етажи.
Децата ,които ще посещават частните уроци,не ползват асансьори,така ли да го разбираме? :lol: :lol: :lol: Дава се молба до домсъвета от целия втори етаж,че не се ползва ,защото вече е използван за товаренето на мебелите им и нямат нужда от това,парите им трябват за хляб докъдето трябва да отидат и да нацапат първи и втори етаж,но пък търпят наводненията от горните етажи и праха при тупането на чаршафи.
Вратата на втори етаж се заключва и не се ползва,който иска асансьор и екстри да си ги разпределя,същото е и с общото парно/едни не ползват,други да/.
Абсолютно навсякъде неползват втори етаж,компромис е направен почти навсякъде.Какъв е проблема..попитайте съседните блокове и входове :wink:
izymena
Потребител

Мнениеот raza68 » 14 Мар 2008, 13:24

Да, до някъде разсъжденията са правилни. Но майка ми не дава частни уроци. И тъй де се каже - посещенията у нас са извнредно малки, защото баща ми е с "рак". Не е имало дори товарени на мебели, защото едно време - преди 20 г. асансьора не спираше на 2 етаж.
raza68
Младши потребител

Мнениеот izymena » 14 Мар 2008, 13:48

Е защо е започнало да се ползва асансьора до втория етаж?
Може да предложи да стане касиерка за 6 лв.Толкова ли е трудно да купиш крушки,да платиш на хигиениста и да платиш тока на входа?Или ви се струва ,че за тези 6 лева,може да има допълнително обаждане до техника на асансьора ли?Тогава ще й трябва асансьор за да събере парите на 22 семейства. :roll:
Вие грижите ли се за родителите?Толкова ли натежават 6 лв.на бюджета ви,знаете ли ,че комшиите могат да се озверят и да ви направят пакост за щети по апартамента които ще надхвърлят тези две кутии цигари?
Само молба е достатъчна,защото ако предположим че апартамента остане необитаем и не се ползва пак асансьора,то даже и другите такси ще отпаднат.
izymena
Потребител

Назад към Етажна собственост