Здравейте,
От скоро съм във форума и бих искал да споделя моите проблеми с общината и вие или който разбира да ми даде малко яснота по моя случай и евентуално дам и препоръчате и адвокат понеже май ще се сналожи.
Проблема е следния: общината реши че ще прави вело алея и пълен ремонт на улицата, пред входа на дома ми и на хората става въпрос за къщи. Следователно разхопаха цялата улица подмениха ВИК, бордюри и т.н. До тук ми се стори много добре. Проблеми тръгнаха след като разбрах, че няма да ми оставят вход за автомобил в двора ми, реално няма да ми скосят бордюрите пред къщи. Многократно говорих с главния от общината, който отговаря за цялостния ремонт на улицата и той винаги ми отговаряше че съм имал висок ръб пред къщи (който те трябваше да махнат в началото когато стартира ремонта). На всички комшии им одрязаха ръбовете пързалки и т.н., но при мен този човек от общината реши че няма да го махне. Започнах вече да си мисля че въпроса е личен и човека от общината, на който всички ние му плащаме заплатата е решил че ще ми прави мръсно. Също да уточня че от скоро съм собственик на къщата с двор и до сега кола вътре не е вкарвана тъй като не ми се е налагало, но го обмислях като вариант. Пуснах жалба до общината с всичко описано на следващия ден пак същия господин дойде и каза че имало ръб и няма да стане било високо .
Реално аз в момента паркирам пред гаража на комшията, който не го ползва в момента, но утре ако той реши да го ползва аз трябва да паркирам пред блока на отсрещната улица тъй като пред къщи няма как.
Въпроса е може ли някой да ми помогне дори и с информация, има ли смисъл да си търся правата. дали са ми нарушени правата, какво трябва да направя, като цяло някой, който да ми разясни по закон полага ли ми се да имам вход за автомобил или не.
Ако се налага мога да кача снимки на този златен ръб.
Лек ден
- Дата и час: 23 Ное 2024, 14:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем с общински ремонт на улицата пред къща.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|