начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Моля спещно за помощ

Моля спещно за помощ

Мнениеот lopedevega » 21 Юли 2009, 21:32

Синът ми е теглил кредит, дори не знам точната сума около 5 000 - 7 000 лв. и не си е плащал вноските. Днес пристигна съобщение от частен съдебен изпълнител, че ако не погаси до 14 дни ще последва описване на имуществото. Сина ми е на 20 години и не притежава никакво имущество, но живее в моя апартамент. Чичката, който донесе "честитката" се държа много нагло и викаше самодоволно: "Ха сега ще видиш, как ще ти опишат и ще ти вземат всичко."
Моля дайте ми съвет как да постъпя! Сина ми не е внесъл в нас и един хляб, камо ли вещи.
lopedevega
Нов потребител

Re: Моля спещно за помощ

Мнениеот ivan_lawyer3 » 21 Юли 2009, 22:20

На първо време заличете правната връзка между Вас и сина Ви - в смисъл между вас има негласно споразумение за ползване на стаята и сервизните помещения.

Йуристите му казваме "заем за послужване" - тоест неусетно детето е станало пълнолетно и родителите сте се съгласили негласно, мълчаливо да му отстъпите за неопределено време стаята и сервизните помещения, без да искате в случая наем - "за послужване".

Например: Уведомявате сина, че считано от дата 34.май, го каните да освободи стаята - няма пречка това да стане и сега.

Второто - заведете едно леко производство в съда, за същото - гоните немирния син.

Също така е важно да имате документи за вещите - например квитанции и бележки.

Съдебният изпълнител вероятно е частен, те предпочитат бързината - за разлика от руската школа на непрекъснато произвеждане на дивизии и така нататъка.

Не е толкова страшно, по-скоро имайте находчивост.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот lopedevega » 21 Юли 2009, 22:33

Благодаря Ви за бързия отговор. Апартамента ми е след основен ремонт и имам документи за всяко нещо, техника, мебели, врати, прозорци, тента, щори и т.н.
Всичко е закупено 1 година преди въпросния кредит. Мога да докажа и произхода на парите си и реално сина ми няма и една вилица. Просто едно място където да преспи.
Как да постъпя, когато ми цъфнат на вратата?
lopedevega
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 21 Юли 2009, 23:10

Вие избързайте и отидете пръв - но запомнете - понеделник е удобен ден, както и петък. Сряда също може да свърши работа.

В останалите дни деловодителите са нащрек и по-скоро ще Ви обработят в обратна посока.

Повечето съдебни изпълнители имат персонал, назначен от съда и съдебната система - тоест имат тренировка за сканадали и разправии.

Едно ербап поведение би свършило работа.

Смисъла е кой ще удари първия шамар - така или иначе имате спор - 5 000 лева - но редно е синът да ги плати, а не племенно-общинният строй.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот lopedevega » 22 Юли 2009, 01:09

Чичката, който носеше "честитката" беше много нагъл. Аз му казах, че нямя да подпиша довечера да си я връчи, той искаше да я лепи на вратата и аз казах, че ще му зялепя един тупаник. Той се разсърди. Пита каква съм на лицета и аз казах майка, ама да дойде довечера. Беше целия в пот, като тази сцена на дебелия надзиратер в "Изкуплението Шоушенг" и се тръскаше, като куче.
lopedevega
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 22 Юли 2009, 02:58

lopedevega написа:Чичката, който носеше "честитката" беше много нагъл. Аз му казах, че нямя да подпиша довечера да си я връчи, той искаше да я лепи на вратата и аз казах, че ще му зялепя един тупаник :mrgreen: . Той се разсърди. Пита каква съм на лицета и аз казах майка :shock: , ама да дойде довечера. Беше целия в пот, като тази сцена на дебелия надзиратер в "Изкуплението Шоушенг" и се тръскаше, като куче.

:roll: Правилно! Боят, ако ли не урежда проблемите, поне оправя ситуацията.
В случая е важно, кой е физически по-силен, ама издръжливостта е също от значение.

:o Ванко-о-о-о, каква я замисли, а каква стана. :lol: :lol:
Едно ербап поведение би свършило работа....Смисъла е кой ще удари първия шамар
Гост.
Старши потребител

Мнениеот dureva64 » 22 Юли 2009, 07:56

Синът Ви отговаря за изплащането на кредита, който е теглил и не следва съдбеното изпълнение да бъде насочено срещу Ваши вещи или недвижими имоти. Все пак, по -добре е да си изплати кредита, защото върху сумата тече и лихва, както и ще заплаща доста разноски за принудително съдебно изпълнение.
dureva64
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство