начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

протакане на дело за промяна на име

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

протакане на дело за промяна на име

Мнениеот georgi_ivanov » 20 Мар 2025, 13:54

Привет,

интересува ме има ли краен срок дело за промяна на имената? Протакат го много време вече и искам да знам има ли вариант да бъде разрешено по-бързо? Ако трябва да подавам молба до съда за по-бързо разрешаване делото за промяна на имената моля, да ми предоставите примерен вариант.

Поздрави,
Георги
georgi_ivanov
Потребител

Re: протакане на дело за промяна на име

Мнениеот bozyo » 20 Мар 2025, 14:47

Административнопроцесуален кодекс написа:Чл. 57. (1) Административният акт се издава до 14 дни от датата на започване на производството.
...
Чл. 58. (1) Непроизнасянето в срок се смята за мълчалив отказ да се издаде актът.
...
Чл. 126. Съдебните производства започват по искане на заинтересовано лице или на прокурора в определените от този кодекс или друг закон случаи.
...
Чл. 128. (1) На административните съдилища са подведомствени всички дела по искания за:
1. издаване, изменение, отмяна или обявяване на нищожност на административни актове и административни договори;
bozyo
Потребител

Re: протакане на дело за промяна на име

Мнениеот ivan_lawyer » 20 Мар 2025, 22:13

Справят се берзо - не мисля да е проблем за изчакването.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Гражданство