начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

Въпроси относно казус с тест за наркотици

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпроси относно казус с тест за наркотици

Мнениеот zelko3 » 23 Ное 2024, 05:42

Добър ден! Нов съм във форума от дълго време ви следя публикациите, сега така се завъртяха нещата , че опирам до вас. Казусът е следният - лятото на тази година си минавам транзитно през Варна - предпололагам го знаете т.нар. кръгово на Аксаково дето си има изходи за Албена , Варна и летището. Слизам си аз от магистралата и ще се включвам във въпросното кръгово, пред мен си минава тир , който с полвината си дължина е в кръговото , сприрам си разбира се да не се блъсна в него, сиреч и пред стопа , след това и аз се включвам и в самото кръгово, на секундата бивам спрян от служители на охранителна полиция мъж и жена изключително арогантни, варненци и живещите по-дълго там знаят къде обичат да застават, тук ще изцитирам диалога и опиша моите действия и тези на служителите на хммм реда....
Добър вечер!
-Добър вечер!
Вашите документи и документите на автомобила.
* Давам му ги, взеха да цъкат нещо в патрулката ,след което последва баналното : "Знаете ли за какво Ви спирам?", аз не намирайки никаква причина за това му отговарям "Защото съм със софийска регистрация" и тук ми дръпна една лекция , че нямали били такава дискриминационна практика, и започва да ме убеждава как не съм бил спрял на знак стоп. Аз му обяснявам , че ако не бях спрял щях да се блъсна в задницата на тира пред мене и тук вече започна да ме работи по милиционерски тип "кукли за парцалки" - "Ама аз исках фиш да ти пиша, сега ще ти пиша акт", ама имало било камери и ме заснели, той бил с боди камера, да имаше такава , ама дали е била включена не мога да кажа. И дава ми г-н полицаят дрегер с предварително монтиран мудщук, аз му казвам "Мундщукът се дава на водача, неразопакован, сам да си го разопакова", и смъкна ядосано нагласениия мундщук, аз го прибрах в джоба си и ми даде неразопакован, разопаковах си го , духнах и резултат 0.00. Дотук добре, оообаче, господинът ми ръга в ръцете тест касетка ДръгЧек 5000, аз ги питам за протокол, вече се намеси и г-жа полицайката , те отговарят :"Протокол се попълва само при положителен", не съм адвокат, не съм дори студент по право, но съм запознат с отделни откъси от наредбата за тестуване и ми е известно, че са длъжни, да попълнят протокол преди теста,пък какъвто ще да е резултата, най-малкото теста за наркотици не е рутинна проверка, както те обичат да казват....Това, че съм на 20 години и карам кола за 1000 лева , не означава , че съм наркоман по презумпция... И така няколко минути спорове и почнаха да ме работят "Ама ти сега теста ли отказваш а у ", и вече се реших - бях на 2 часа сън за денонощието, закъснявах за работа, -карах сам, аз съм 1 , те - двама, няма да изляза на глава с тези еднокнижници, гледам опаковката на тест касетата е здрава, в годност, без следи от интервенции, отворих опаковката, махнах капачката и лапнах теста и тука започнаха пак техните прийоми - "Ма не го търкай в зъбите!", "Ма наплюнчи го! ", да ти обяснят "капацитетите" как да стане като ни си ял, ни си пил вода през последните няколко часа.... и въпросът - "Употребил ли си ?" - на този много се издразних - тъй като нито пуша, нито употребявам наркотици, пък алкохол пия веднъж на 2 месеца. И ги питам аз на база на какво ми вменяват вина в престъпление, като муждувренно продължавам да си искам протокола, като им обяснявам , че извършват процесуално нарушение - и тук вече г-н полицаят започна да ме контрира - "Оплачи се, където трябва!" Ръгат тест касетата в кюмбето, и чакаме резултати , междувременно си разменяме реплики един друг без обиди, теста излезе отрицателен, г-жа полицайката извади един халваджийски тефтер, в който ми написа имената и резултата от теста. Искат ми лична карта - отивам до колата , хвърлям двата мундщука и тест касетата на задната седалка с опаковката и всичко, давам им личната си карта. Влиза госпожата да принти в патрулката, през това време г-н полицаят се опря на патрулката, запали цигарка и запуши мазно мазно - това предполагам пред камерите, които снимат в унисон с етичния им кодекс :D . Дава ми госпожата , 3те екземпляра от акта, почвам да чета внимателно , г-н полицаят ме юрка да чета по-бързо, отговарям му "Да не сте ме спирали", и чета си аз и какво да видя - пише, че ми е извършен тест за алкохол, но за теста за наркотици нито дума, правната ми култура клони към 0, студентството ми не е право, НО още от малко дете са ме учили да искам документ за всичко, още повече, когато става дума за институции, при тези обстоятелства отказах да ги подпиша, питам защо не вписано , госпожата ми отговаря - "За теста се попълва протокол" - А де, Еврика! Дойдохме си на думата, и им викам попълнете го, и извади госпожата едно тесте с протоколи за тестуване, тъкмо опря писеца на химикалката в хартията и колегата й я пита :
Какво попълваш?
-Протокол
Бе не се занимавай с глупости!
Господин полицаят хвърли с неприязън 3 те екземпляра на акта в купето на патрулката, ръгна ми в ръцете документите с още по-голяма такава и ми пожела лека вечер.....
По начинът, по който ги хвърли , реших, че са се отказали да се занимават, периодично проверявах системата на КАТ и нищо, отделно не съм безработен, че по цял ден да мисля за случката... Онзиден обаче, влязох в системата и видях, че имам невръчено НП издадено на 8.10. Не ми е до 20-те лева, нямам и намерение да се крия като хайдутин още 5 месеца,нито ще търча до КАТ , карам си колата и това е . Та питането ми е как да процедирам от тук нататък, защото ми е ясно, че като ме спрат ще ми връчат НП-то,известно ми е , че може да се обжалва, как да процедирам след връчването и кой на територията на Варна може да ми свърши работа по този казус, защото има явна незаконосъобразност в действията на служителите на реда. На въпросните двама служители не им помня имената, едниственото , което имам от проверката са 2-та мундщука на дрегера, тест касетата с опаковка и всичко от опаковката - капачка, казета, обезвлажнител, на самата опаковка има идентификационен номер , както колите имат VIN номер . Ако това ще помогне кажете! Благодаря предварително!
zelko3
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ