начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

отказана пенсия от ТЕЛК

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

отказана пенсия от ТЕЛК

Мнениеот kalach » 08 Окт 2011, 22:05

През септември 2009г. минах на ТЕЛК с диагноза множествена склероза.Получих 50% инвалидност.Но до момента имах стаж 3г. и 10м..Заради недостатъчния стаж не ми отпуснаха пенсия.Тази година през септември също минах ТЕЛК и отново получих 50% инвалидност но стажа ми вече е 5г. и 8м..Отново ми е отказано да получавам пенсия защото се вземала датата на инвалидизиране на предния ТЕЛК,понеже втората е (вид на експертизата преосвидетелстване).Вече имам стажа но пенсията ми е отказана отново поради датата на инвалидизиране от първия ТЕЛК когато съм нямала нужния стаж и така щяло да е при всеки следващ ТЕЛК.При това положение няма да получавам никога пенсията която ми се полага заради първия ТЕЛК защото се взима за инвалидизация датата на първия ТЕЛК.Посъветвайте ме моля Ви към кого да се обърна за да получа инвалидната си пенсия.
kalach
Нов потребител

Re: отказана пенсия от ТЕЛК

Мнениеот irina » 09 Окт 2011, 17:41

не би трябвало да е така... писмен отговор имате ли?
irina
Младши потребител

Re: отказана пенсия от ТЕЛК

Мнениеот kalach » 09 Окт 2011, 19:53

чакам го
kalach
Нов потребител

Назад към Осигурително право