начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Какъв е реда за представяне на болнични?

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какъв е реда за представяне на болнични?

Мнениеот klara76 » 16 Яну 2007, 10:13

Моля Ви за съвет, имаме представен боничен, но поради промените в тази насока може ли да ме насочите какъв е реда за представянето им в НОИ? Някой нормативен акт също ще ми бъде в полза. От къде се закупуват дневниците?

Благодаря Ви и спорен ден..
klara76
Младши потребител

Re: Какъв е реда за представяне на болнични?

Мнениеот maglen » 16 Яну 2007, 18:32

[quote="klara76"]Моля Ви за съвет, имаме представен боничен, но поради промените в тази насока може ли да ме насочите какъв е реда за представянето им в НОИ? Някой нормативен акт също ще ми бъде в полза. От къде се закупуват дневниците?

Благодаря Ви и спорен ден..[/quЮ

Цитираната от Вас промяна влезе в сила на 01.01.2007 год. паричните обещетения за временна неработоспособност се заплащат и изчислявът от териториалните поделения на НОИ.Наредбата по която става изчиславането, изплащането и реда на подаване на болнични листове става с Наредба за изчиславане и изплащане на паричните обезщетения и помощи от ДОО ( държавно обществено осигурчване ) .Наредбата може да откриете тук http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=-552858623.Обнародван в Дв.бр.1 от 05.01.2007 год.
maglen
Младши потребител

Назад към Данъчно право