начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Съдия-изпълнител

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Съдия-изпълнител

Мнениеот viki_viki » 11 Апр 2007, 21:11

Здравейте!
Искам да попитам някой знае ли кога ще има конкурс за държавен съдия-изпълнител и какъв е конспекта за изпита-ако някой може да ми даде повече информация ще съм благодарна!!!
viki_viki
Младши потребител

Мнениеот fixxxer » 12 Апр 2007, 13:16

Щяло да има конкурс за държавни съдебни изпълнители през тази година, но не се знае кога точно. Съветът ми към Вас е да проследявате редовно уеб-страницата на Министерство на правосъдието и Държавен вестник - именно там обявиха изненадващо конкурса за "съдии по вписванията", по такъв начин че хората нямаха никакво време да си подават документите за изпита, защото им дадоха само 4-5 дни /съвсем умишлено, разбира се/. Така, че си подгответе изискуемите по ЗСВ за такъв конкурсх документи и чакайте!
fixxxer
Потребител

Мнениеот fixxxer » 12 Апр 2007, 13:21

Забравих да кажа, че конспект на този етап не Ви е нужен, такъв ще бъде публикуван към обявата за конкурса със съответната заповед на министъра на правосъдието /както стана и на изпита за "съдии по вписванията"/. Четете си основно "изпълнителния процес" от ГПК, сигурно е, че поне 95% от въпросите от конспекта ще са оттам. Тук-таме, може да има нещо от ЗОЗ и от ТЗ /Част 4 - "Несъстоятелност"/.
fixxxer
Потребител

Мнениеот silana » 05 Май 2007, 14:11

Колеги, аз също се интересувам дали ще има конкурс за държавни съдебни изпълнители, защото знам, че в няколко районни съдилища има назначени такива, но до провеждането на конкурс. Следя страницата на МП, но досега-нищо, ако някой има информация нека метне мейлче до silana@lex.bg
silana
Нов потребител

Мнениеот viki_viki » 06 Май 2007, 12:27

Здравейте!И аз се интересувам от конкурс за СИ!Дори кандидатствах "по заместване", но не съм от одобрените-незнайно защо-никой не ти казва-от МП така решили и пратили списък и дотам!
Моля пишете ми, ако знаете нещо повече за конкурс-viki_eneva@abv.bg!
viki_viki
Младши потребител

Мнениеот evel » 06 Май 2007, 13:02

Хайде да не се залъгваме, колеги, нали се сещате, че точно тези назначени до провеждането на конкурс ще го спечелят. Смятате ли, че ще можете да мерите знания с тези, които месеци са упражнявали професията и прилагали ГПК на практика? Освен това още се умува дали ще има ДСИ, а вие за кункурс питате :lol:
evel
Младши потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 09 Май 2007, 11:07

Няма гаранция, че назначените ще спечелят конкурса. Въпросът е някой от София да разбере дали и кога ще има конкурси, пък после ще видите. И за административни съдии много се силеха действащи съдии, които разглеждат административни дела, но ги изпокъсаха. Дори хора с големи претенции.
Ivailo5rov
Активен потребител

Мнениеот silana » 09 Май 2007, 11:54

[color=indigo]Дано сте прав, колега и поне този път нещата с конкурса да са ясни и прозрачни, но като гледам кои са спечелили в прясно проведения конкурс за съдия по вписванията, нещо се обезсърчавам
silana
Нов потребител

Назад към Конкурси, изпити