начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Промивка на мозъци по ОТП в ЮЗУ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Промивка на мозъци по ОТП в ЮЗУ

Мнениеот Гост » 29 Май 2007, 13:41

Здравейте,колеги.

Искам да изразя възмущението си от обучението по ОТП в ЮЗУ.
Тук промиват мозъци с ваксина "Бойчев".Не съществуват и не са верни други мнения на автори,освен на Бойчев.Той дори е промил мозъка на Манол Станин(водещ упражненията),който ще ми твърди неща,които логически и формално са правилни и доказани,че не били верни.
Абе ние искаме мнения на други автори,не само на Бойчев,който пише големи глупости.

Можеш ли да ми кажеш,че нямало самоизпълними и несамоизпълними субективни права.Това са глупости на търкалета.

Всички мрънкат,че не им е ясно субектовното право.Ми то не е ясно при самия Бойчев.

Самоизпълними права са тези субективни права,които могат да бъдат осъществявани чрез собствените действия на титуляра на правото

Притезанието обаче е типично несамоизпълнително субективно право.Неоговото осъществяване е възможно единствено чрез поведението на насрещен правен субект.
Например:
В един договор за продажба субективното право на купувача да получи продадената вещ е притезателно-то се състои в изискването за определено действие от страна на продавача-да предаде вещта.

Субективното право е валидно в рамките на определен правен ред индвид. правило за поведение ,приложимо към конкретен правен субект и изразяващо неговия правен интерес

Станин ми казва,че интересът е абсолютно неприложим и несъшествувал при сключването на сделки.

Каузата при каузалните сделки е този типичен интерес,поради който тя се сключва
Гост

Мнениеот aglaia » 29 Май 2007, 13:50

И?
aglaia
Младши потребител

Мнениеот terry_ezra » 29 Май 2007, 13:52

Съчувствам Ви, колега!!!
И като си помисля само, че Бойчев още по мое време стана "професор"... И аз съм г ичела тези велики мисли, само че при нас системата беше да ги конспектираме-падаше голям смях при прочита на плана-конспект, но не ми с ецитират имена и случки, за да не се обиждат колеги. Имаше интересни моменти, наистина, но хайде...Лошото е, че нищо не се е променило и бойчевизмите са отново хит.
Стискам Ви палци за един лек, нормален и успешен изпит!!!
terry_ezra
Младши потребител

Мнениеот Гост » 29 Май 2007, 13:53

Към aglaia

Ми нищо :lol:
Казвам си мнението 8)

Вие какво ще ни кажете по въпроса :P
Гост

Re: Промивка на мозъци по ОТП в ЮЗУ

Мнениеот bitkataorela » 29 Май 2007, 16:10

advokat_nikolov написа:Можеш ли да ми кажеш,че нямало самоизпълними и несамоизпълними субективни права.Това са глупости на търкалета.Всички мрънкат,че не им е ясно субектовното право.
Ми то не е ясно при самия Бойчев.

ахахах
успех на изпита
както каза terry_ezra Бойчевизмите са отново хит
съчувствам ви но не мога да ви помогна :roll:
ИзображениеИзображениеИзображение
bitkataorela
Младши потребител

Мнениеот cue_bid » 29 Май 2007, 16:53

:lol: :lol: :lol:
И ас съм минал по ОТП при Бойчев....
Ако някой научи нещо от него по дисциплината, която води, да сигнализира веднага.... Да го отличим де..... :shock:
А иначе си е за съчувствие, след Бойчев едва ли ще срещнете в теорията подобни....(за наименованието им - според индивидуалното въобръжение на учащите :lol: )

А иначе желая Ви успех... или късмет май е по - добре....
cue_bid
Младши потребител

Назад към Конкурси, изпити