начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Кой е по-добрият член по който да ме съдят...

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот sarbijanac » 09 Юли 2007, 21:47

pokerman написа:Леко сте минали даже какво се оплаквате ?! Друг път ще си помислите преди да карате като сте пил.

Леко сте минали ?Това не е минаване като на семестриален или държавен изпит колега ! :lol:

Това е присъда,която ти се лепва от момента на влизане в сила и после през следващите години трябва да си "много примерен" за да дочакаш реаебилитация по право и закон.

Обжалвайте господине,пък каквото стане-по-лошо от това няма да е ,не се притеснявайте.Срокът Ви за обжалване вече тече !
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот pokerman » 09 Юли 2007, 21:48

Извинявам се за острото изказване. Не прочетох в началото. Ако нещата са такива каквито ги описвате това говори лошо за полицията, много лошо даже. Само не разбрах във вашата кола ли качихте приятеля си или в неговата ?
pokerman
Потребител

Мнениеот sarbijanac » 09 Юли 2007, 21:52

potrebitel написа:sarbijanac написа:
"малко пресилен пост ,оставен от колегата."

Към тези, които мислят като него - спомнете си жената от Перник, изпила само една бира и променила живота на най-малко три семейства. Това може да се случи на всеки един от даващите безплатни и неоценени мнения, имащи претенцията да са професионални.

Гошо, мисля че предишния ти ник ти отива повече, напомня ми на един друг умник от САК - Гошо Т.
Нищо лично към теб.

Въобще не ме притеснява имаш ли лично отношение към мен или нямаш.Както и за какъв ме мислиш.Не държа на мнението и оценките от страна на колеги ,а предпочитам да излизам удовлетворен от съдебната зала ,или още повече да не се налага да обжалвам решения или присъди на съда по дела,където съм бил представетел на някоя от страните.

Право на осъдения е да обжалва.А дали ще го направи той ще си прецени !
До сега три пъти съм бил на дела,приключили по чл.343б със споразумения.Бившите ми клиенти втори път не са ме търсили за подобен случай.това означава,че са си "взели едно наум" ,и че мога да се надявам да не допускат повторно такова деяние.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот Amorphine » 09 Юли 2007, 23:17

Да, нещата са такива каквито ги описах в първия пост, станах жертва на наранени по достойнсво гейове-полицаи. Днес тъй като се защитавах сам, ги обясних по простичък и достъпен начин на съдийката. Тя дори не обърна внимание на това, което й говоря.Просто както си говореше монотонно каза 'И така съдът се отегля...и след това взе решение..' бла бла и прочете нещо от една тетрадка....
Мога да ви преснимам три присъди в такива ситуации като мен, в САМОКОВ - 3 месеца без книжка, 500 лв. Плевен 2 месеца без книжка- 6 месеца по 10% от средна заплата - 200 лв ... да продължавам ли? Това справедливост ли е , или просто оная като е в мензис и си решава да съсипе нечий живот за добро утро ?!

Ще обжалвам, макар че незнам дали има вече шанс за някакви споразумения...
Колко струват разноските по едно дело за обжалване?

За всички, които писаха че ми е било леко ви пожелавам да станете жертви на полицейска корупция, да ви набият! и после да ви глобят и отнемат шанса за изкарване на пари в срок от една година! УСПЕХ , семити такива...
Amorphine
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 09 Юли 2007, 23:50

Това под влияние на някоя бира ли го написа? :lol: :lol: :lol:
Като знаеш, че с книжката си изкарваш хляба, защо сядаш пил на волана? Или е заради тежкото ти положение?
Gabi1
Потребител

Мнениеот sarbijanac » 10 Юли 2007, 00:07

Gabi1 написа:Това под влияние на някоя бира ли го написа? :lol: :lol: :lol:
Като знаеш, че с книжката си изкарваш хляба, защо сядаш пил на волана? Или е заради тежкото ти положение?

Добре,че има и такива,че да отчитате по някое успешно приключено дознание ! :roll: :roll: :roll:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот policai » 10 Юли 2007, 00:39

Amorphine написа:За всички, които писаха че ми е било леко ви пожелавам да станете жертви на полицейска корупция, да ви набият! и после да ви глобят и отнемат шанса за изкарване на пари в срок от една година! УСПЕХ , семити такива...

:D Аз Ви съчувствам! Въпреки известни неудобства от настоящата ми месторабота :oops:
Според мен съдете държавата в Страстбург, Хага или където Ви хрумне! То бива, бива, ама да случите на полицаи педали/ не един, цяла гей-дружинка/, а за капак и на съдийка в цикъл :roll: , ми то направо сте репресиран на етническа, национална, цветнокожа и всяка друга основа! Във Вашия случай не е просто дискриминация, а престъпление с/у мира и човечеството, може би и срещу галактическите цивилизации, борещи се за демокрация!!! :roll:

:roll: Само да Ви напомня, че вероятно, прокурорката е била мъжемразка и канибал, а ако е бил мъж е бил поне върколак, а и баща му също! :D
:D Шегувам се, не се сърдете! :lol: 8)
...полицай, наистина е призвание...
policai
Потребител

Мнениеот Gabi1 » 10 Юли 2007, 00:48

sarbijanac написа:

Добре,че има и такива,че да отчитате по някое успешно приключено дознание ! :roll: :roll: :roll:

А пък и да успяват някои да се споразумеят.... :lol: :lol: :lol:
Gabi1
Потребител

Мнениеот pokerman » 10 Юли 2007, 00:53

Ако с такъв тон сте говорили и в съда логично е че са ли дали такава присъда. Сега сериозно. Ако решите да обжалвате намерете си адвокат той знае какво да направи. Ще ви излезе доста по-евтино, защото като се замисля за аналогични случаи присъдата е наистина доста висока, а ако всичко е така както го описахте освен ако не лъжете разбира се това означава че сте доста ощетен и аз макар и студент обещавам да ви дам съвети какво да правите ако и вие обещаете че няма да сядате зад волана ако сте пил, защото следващия път не ви мърда затвора :wink: И за това няма да са виновни полцаите и съдиите а САМО ВИЕ !
pokerman
Потребител

Мнениеот Amorphine » 10 Юли 2007, 11:20

Да, доста хора от тук карат на автопилот без да прочетат историята ми !
Ако съм знаел, че със запалване на двигателя, за да стопля приятел е нарушение на закона нямаше да го правя! Щях да му повикам такси...

Най-глупавото нещо е да седнеш да караш пил, като ходиш да пиеш не караш, това са моите убеждения и то не защото са ме 'пипнали' , а защото винаги съм го знаел! Признавам си вината за първия път, нека не забравяме , че 0.56 е едва 6 стотни над позволеното...

Днес ще ходя до съдъ да взема мотивите по делото и ще видя дали има смисъл от обжалване...адвокатката ми е несериозна :cry: Все нямало смисъл...нищо де, следващия път като ми се обади да и оправя компютрите и мрежата във фирмата ще й кажа, че НЯМА СМИСЪЛ!

Дайте съвет какво да правя, искам да се споразумея със Съда, поне е ясно , че ще съм съден и виновен, но и парите са ми много и наказанието от 11 месеца е непосилно за мен. Имам и нова кола, която съм карал само 2 седмици... :cry: :cry: :cry: Защо тия хора не могат да проумеят хората, че най-малко заради новата си кола не бих се качил пил !

Много ми е зле и моля да пишат хора, които наистина искат да помогнат...
Amorphine
Младши потребител

Мнениеот sarbijanac » 10 Юли 2007, 23:57

Gabi1 написа:
sarbijanac написа:

А пък и да успяват някои да се споразумеят.... :lol: :lol: :lol:

Даааа,даже вече успях да се споразумея и за неприключило все още дознание......Нека колегата да си го оправи,пък после като излезе от при него аз знам какво да правя .И пак ще има споразумение.С три-четири такива споразумения заработвам месечната заплата на г-н Разследващия орган.А вложения труд мисля,че можете да го оцените.На мен ми коства около 20 - 30 минути пазарлък и после още около 15 мин.да го набера на компютъра.И не повече от 30 мин.после в съдебна зала по одобряването му-където и кой знае нямам какво да пледирам.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот Gabi1 » 11 Юли 2007, 00:13

И решаваш съдбата на клиента си с 20-30 минути пазарлък? :shock: И даже се гордееш с това?
Искам да сращна повече такива адвокати! :lol: :lol: :lol:
Gabi1
Потребител

Мнениеот sarbijanac » 11 Юли 2007, 00:16

Gabi1 написа:И решаваш съдбата на клиента си с 20-30 минути пазарлък? :shock: И даже се гордееш с това?
Искам да сращна повече такива адвокати! :lol: :lol: :lol:

Е,и аз искам да се явявам по накое твое дознание,ама не е възможно,за това само от тука ще си чатим. :lol:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот Galahar » 11 Юли 2007, 10:48

Абсолютно съм съгласен с potrebitel. Крайно време е глобите да скочат максимално високо.- да кажем 5000 лв. глоба и 1 г. без книжка за 0.6 промила. От 3 г. съм шофьор и не мога да ви опиша какво ми се случи тази пролет, в началото на април. В един съботен ден отидохме с приятелката ми на кафе. Седнахме в едно малко квартално кафенце в Пловдив. След това запалих автомобила си и тръгнах към тях, за да я оставя. Ние живеем един през друг на около 400 м-през едно училище.Уличките са малки и тесни, и както си карам на едно неурегулирано кръстовище бях спрял,за да се огледам, въпреки че трябваше да съм с предимство и един пиян идиот от ляво( фактически аз съм отдясно, т.е дясностоящ) ме нацели с 80 км./ч.. Добре,че ме удари в предницата. От удара колата ми се преобърна и ме влачи около 5-10м. По някакво чудо останах невредим, но просто щях да препадна от уплаха. Въпросният субект си беше разбил пияната тиква. Слезна и клатушкайки се тръгна към мен.Аз успях да се измъкна от колата,въпреки,че предницата и шофиорското ми място с една дума бяха "разпердушинени"Господинът лъхаше отвсякъде на "джибра" и тръгна с леко окървавена глава към мен уж да ме удари, но нещо не успя да ми надвие. Тогава просто бях хем уплашен, хем побеснял. В такива моменти мога със зъби да прегриза гърлото на някого. Той почна най-нагло да иска да му плащам за чупената му жигула,под предлог, че той видиш ли, се движил по "главен път"и този път от край време си е бил с предимство,защото бил по-широк.Да ама не- знаци никъде нямаше-неурегулирано кръстовище. Аз си извиках КАТ,като всеки възпитан гражданин. Господата дойдоха много бързо и реагираха абсолютно профеисонално, за което ИСКАМ ДА ИМ ИЗКАЖА СВОЯТА НАЙ-СЪРДЕЧНА БЛАГОДАРНОСТ. започнаха оглед и проиграха ситуация. Взеха и на двамата проби. Моята показваше 0,а на оня идиот беше около 2.8 или 3.3- не си спомням, но полицаите направо щяха да паднат като видяха и взеха да се питат истина ли е това, или дрегера се е повредил. Съставиха му акт и не знам какво е станало по нататък.....
...Corrige praeteritum, praesens rege, cerne futurum...
Galahar
Младши потребител

Мнениеот kamishka » 11 Юли 2007, 15:24

Amorphin искате да кажете, че за 1.4 алкохолна проба сте минали само с отнемане на книжка и глоба? т.е само административно наказание
kamishka
Младши потребител

Мнениеот policai » 11 Юли 2007, 21:07

sarbijanac написа:
Даааа,даже вече успях да се споразумея и за неприключило все още дознание......

:roll: ...т.е. дознанието е все още при дознателя... :roll: .....но Вие /упълномощилият Ви/ вече имат споразумение... :roll: , Боже колко бързо се развива процеса у нас :roll: ....., а в ДВ все още няма нищо...
...полицай, наистина е призвание...
policai
Потребител

Мнениеот Amorphine » 12 Юли 2007, 13:40

kamishka написа:Amorphin искате да кажете, че за 1.4 алкохолна проба сте минали само с отнемане на книжка и глоба? т.е само административно наказание

Малко ли Е?
Amorphine
Младши потребител

Мнениеот kamishka » 12 Юли 2007, 16:13

при положение че не ви е реализирана наказателна отговорност с налагане на наказание по Наказателния кодекс ми се струва малко, защото сте се отървали само с административно наказание. това в кой съд става?
kamishka
Младши потребител

Мнениеот Amorphine » 18 Юли 2007, 11:51

МИнавам по 78 А от НК , Софийски Районен Съд !
Amorphine
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 18 Юли 2007, 18:58

Да черпиш! :lol: Ама като си без кола.... :wink:
Gabi1
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Наказателно право