- Дата и час: 23 Ное 2024, 10:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Адвокатка в майчинство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Адвокатка в майчинство
Колежки моля помогнете. Имам следния проблем в началото на годината избрах да се осигурявам на по малкия процент и не се осигурявах за майчинство. Оказа, че това не може да се променя през годината, въпреки желанието ми. на 01.12.2007г. излязох в майчинство 45 дни преди раждането, платих си осигуровките за ноември, но в НОИ ми казаха, че трябва да си платя и за декември, въпреки, че съм прекъснала дейността си със декларация до НАП и фактически съм вече безработна.
- dizhel
- Потребител
Сигурна ли сте, че не бъркате нещо?
През декември се плащат авансовите вноски за ноември (чл.7 ал.4 КСО), от там да се заблуждавате, че каквото плащате през месеца, се отнася за същия месец. Ако е така данъчните са прави. В този смисъл до 10 януари, когато се плащат авансовите осигуровки за декември няма да плащате, защото сте прекратили осигуряването.
През декември се плащат авансовите вноски за ноември (чл.7 ал.4 КСО), от там да се заблуждавате, че каквото плащате през месеца, се отнася за същия месец. Ако е така данъчните са прави. В този смисъл до 10 януари, когато се плащат авансовите осигуровки за декември няма да плащате, защото сте прекратили осигуряването.
- да, фактически, това го въведоха тази година (2007-ма), но не са ви споменали тихичко, че сте можели да прекратите осигуряването си (както сте направили сега), и след седмица да започнете наново да се осигурявате. Въпрос на бумащина е...Оказа, че това не може да се променя през годината, въпреки желанието ми
- prnedev
- Активен потребител
Не няма грешка внесох си осигуровките за ноември през декември и отидох в НОИ. Там вече две различни служителки ми заявиха, че трябвало да си платя и за месец декември и тогава да внеса медицинското
- dizhel
- Потребител
осигуряване
Същото положение се получи и с моята дъщеря.Тя роди на 27.11.07г.,
като НОЙ отказва да и плаща болничните,както и майчинството,защото
се е осигурявала на по-ниския процент.Ако са Ви казали нещо друго
Ви моля да го споделите.Моля и специалицтите да вземат отношение по
този казус.
като НОЙ отказва да и плаща болничните,както и майчинството,защото
се е осигурявала на по-ниския процент.Ако са Ви казали нещо друго
Ви моля да го споделите.Моля и специалицтите да вземат отношение по
този казус.