начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Въпрос за пенсиониране

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за пенсиониране

Мнениеот nlazov » 05 Яну 2008, 15:34

Интересува ме знае ли някой,ако съм навършил години за пенсия(63),но нямам нужните 100 точки дали от фирмата в която работя могат да ме съкратят или принудят да напусна по някакъв начин.
nlazov
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 05 Яну 2008, 16:13

Не.Поне не на основание чл.328(1)т.10 КТ
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот rts » 07 Яну 2008, 15:25

Ако сте на договор за неопределено време, могат да Ви прекратят договора на всички относими основания, освен придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст (цитирания от колегата чл.328, ал.1, т.10 от КТ. )Само, ако сте под закрилата на чл.333 от КТ (трудоустроено лице или боледуващ от болест, определена в специална наредба или ползващ разрешен отпуск, включително и болничен), ще е нужно разрешение на инспекцията по труда за Вашия случай. Ако обаче сте на срочен договор, договора Ви се прекратява с изтичането на срока му, освен ако не се превърне в безсрочен (със споразумение или с отработване на поне 5 дни със знанието и без противопоставянето на работодателя). При срочния договор, след изтичане на срока му не се ползвате от закрилата на чл.333 от КТ.
rts
Активен потребител

Назад към Данъчно право