За много години, колеги!
След дългата ваканция май нещо не мога да се освестя. Търся Закона за облагане доходите на физически лица в Лекс- а, но не го откривам, а пък Апис- а не ми е още актуализиран. Друг закон ли урежда материята, що ли. По- специално ме вълнува облага ли се и как дарение на ценни книжа между физически лица.
Ще съм благодарна за всяка насока.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 12:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
облагане дарение на ценни книжа между ф. л.- уредба
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
здравейте колежке,
аз съм брокер на ЦК и юрист по професия.
ЦК м,ного по-лесно и по-евтино се продават и съответно купуват, отколкото даряват, за борсовотъргуеми дружества. Капиталова печалба не се облага, ако се реализира такава
аз съм брокер на ЦК и юрист по професия.
ЦК м,ного по-лесно и по-евтино се продават и съответно купуват, отколкото даряват, за борсовотъргуеми дружества. Капиталова печалба не се облага, ако се реализира такава
- hr.stoyanoff
- Младши потребител
Благодарности, колега.
А как стоят нещата с данъчното облагане, когато разпореждането с ЦК е между физически лица? И къде да търся уредбата?
Какво имате предвид под "по- лесно"?
А как стоят нещата с данъчното облагане, когато разпореждането с ЦК е между физически лица? И къде да търся уредбата?
Какво имате предвид под "по- лесно"?
- razli4na
- Активен потребител
ЦК по-бързо се продават и купуват с насрещна поръчка, отколкото тромава процедура по прехвърляне, а и много от ИП процедират така. Прехвърлянето по под регистър в ЦД на ФЛ се използва предимно при починали лица.
Данъчното облагане е по ЗОДФЛ, но няма облагане, т.к. те не правят това по занятие
Данъчното облагане е по ЗОДФЛ, но няма облагане, т.к. те не правят това по занятие
- hr.stoyanoff
- Младши потребител
Благодаря, hr.stoyanoff!
Насоките са ми излючително полезни.
Успешна работа и добри клиенти през цялата година!
Насоките са ми излючително полезни.
Успешна работа и добри клиенти през цялата година!
- razli4na
- Активен потребител
ianeva написа:razli4na, уредбата на облагането е в Закона за данъците върху доходите на физ. лица, който е в сила от 01.01.2007 г. и отмени ЗОДФЛ. Ето линк:
http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2135538631
И в този ред на мисли облагането не е по ЗОДФЛ.
Поздрави!
Колежке,
Не бъдете хаплива. Поздрави
- hr.stoyanoff
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|