начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Заплата за декември получена през януари

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Заплата за декември получена през януари

Мнениеот tweeg » 16 Яну 2008, 13:02

С какъв данък трябва да се обложи заплата за декември 2007, ако се получава през януари 2008?

Аз като чета закона там се казва:
Чл. 12. (1) Облагаеми по този закон са доходите от всички източници, придобити от данъчно задълженото лице през данъчната година, с изключение на доходите, които са необлагаеми по силата на закон.
Чл. 15. Данъчна година е календарната година.

Реално аз придобивам тези доходи през 2008 и според мен трябва да се обложат с 10% плосък данък. Според счетоводителката обаче те са плащане за 2007 и си се облагат по прогресивната скала за миналата година.

Кажете, как стоят нещата?
tweeg
Нов потребител

Мнениеот tweeg » 16 Яну 2008, 15:24

Благодаря
tweeg
Нов потребител

Назад към Данъчно право