начало

Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт

технически паспорт за смяна предназначение

Казуси за недвижими имоти

технически паспорт за смяна предназначение

Мнениеот Emilly_d » 15 Мар 2008, 00:05

Бих искала да задам няколко въпроса, тъй-като съ убедена, че във форума бих намерила техния отговор,Става въпрос за следното:Променям преназначението на съществуващ офис на партер, с отделен вход, сграда от 2005 г(тогава има разрешение за ползване) в козметичен салон, в общината на гр.Варна ме "помотаха" има няма 1 година и накрая се оказва, че за всяко помещение , на което ще му се сменя предназначението се изисква и технически паспорт с облседване на сградата.В ЗУТ -а ясно пише(поне аз ясно го разбирам:),

За съществуващите строежи по ал. 1 и 2, на които по време на строителството е упражняван строителен надзор (за строежите, започнати след 1 септември 1999 г.) и които са въведени в експлоатация преди влизане в сила на наредбата, техническият паспорт може да се състави, без да се извършва обследване на строежа по глава трета, ако:
1. лицето, на което е възложено да състави паспорта, удостовери, че строежът съответства на одобрената проектна (екзекутивна) документация и на разрешението за ползване (удостоверението за въвеждане в експлоатация);
Може ли някой да ми помогне в разкодирането на този ЗУТ , защото в нашата община отново моят теьнически паспорт явно няма да бъде заверен.Моля ви за помощ!
Emilly_d
Нов потребител

Мнениеот Emilly_d » 15 Мар 2008, 13:28

За суйаление съм се консултирала с 2-3 фирми, които се занимават със смяна предназначение на обекти, но с тези нови изисквания повечето не могат да ми дадат правилно решение на проблема.
Emilly_d
Нов потребител

Мнениеот AssenBG » 31 Мар 2008, 00:21

И търсете в Мрежата. Бездънна каца с мед:

Съгласно §2, ал.2 от ПЗР на Наредба №5/2006г. (Обн., ДВ, бр.7/2007г.), Технически паспорти на съществуващи строежи частна
собственост се съставят в сроковете от 31.12.2008 до 31.12.2016г, в зависимост от категорията на строежа.
AssenBG
Младши потребител

Мнениеот georgi07 » 31 Мар 2008, 11:49

Прочетете чл.2,ал.1,т.3 от Наредба 5.Вие попадате там и следва да съставите технически паспорт.
georgi07
Потребител

Назад към Имотни казуси