начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

изгубена трудова книжка от работодател

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

изгубена трудова книжка от работодател

Мнениеот boden » 16 Апр 2008, 12:49

Моя настоящ работодател ми загуби трудовата книжка и вече повече от половин година няма и намерение да я намери. Все отлага и отлага .....Какво да правя :cry:
Към кого трябва да се обърна? В инспекцията по труда ли трябва да отида или да звъня на предишните ми работодатели за да ми изкарат УП3?
Ще съм благодарна ако ме посъветвате как да постъпя :?
boden
Нов потребител

Re: изгубена трудова книжка от работодател

Мнениеот inspectora » 16 Апр 2008, 15:49

boden написа:... и вече повече от половин година ...

Колеги, приканвам всички да отиваме да търсим книжката на питация/та при работодателя ...
:D :D :D

("белким" я намерим тая "пущина" под бюрото на секретарката :twisted: )
inspectora
Активен потребител

от Росица Габрово

Мнениеот rosi_gb » 16 Апр 2008, 16:56

В случая работодателя трябва да ви издаде нова трудова книжка, а при отказ от негова страна Вие може да сигрализирате Инспекцията по труда за нарушение в трудовото законодателство
rosi_gb
Младши потребител

Мнениеот rosi_i » 16 Апр 2008, 18:49

При изгубена или унищожена трудова книжка, ако работодателят я е унищожил или изгубил, нова се издава от ИТ, като работодателят се задължава да издаде удостоверение по специален образец, в което да удостовери данните, свързани с трудовото Ви правоотношение. В случай, че сте работили при други работодатели, настоящият Ви работодател изисква от тях същите удостоверения и когато (ако) ги събере, се предоставят в ИТ за издаване на трудовата книжка. На практика не разчитайте много на работодателя за събиране на удостоверенията, а предприемете мерки и Вие. Удостоверението е приложение № 2 към Наредба за трудовата книжка и трудовия стаж.
rosi_i
Потребител

Мнениеот boden » 18 Апр 2008, 20:25

rosi_i написа:При изгубена или унищожена трудова книжка, ако работодателят я е унищожил или изгубил, нова се издава от ИТ, като работодателят се задължава да издаде удостоверение по специален образец, в което да удостовери данните, свързани с трудовото Ви правоотношение. В случай, че сте работили при други работодатели, настоящият Ви работодател изисква от тях същите удостоверения и когато (ако) ги събере, се предоставят в ИТ за издаване на трудовата книжка. На практика не разчитайте много на работодателя за събиране на удостоверенията, а предприемете мерки и Вие. Удостоверението е приложение № 2 към Наредба за трудовата книжка и трудовия стаж.

Аз определено не разчитам на работодателя ми да ми изкара необходимите удостоверения, сама ще си ги оправя нещата. Той до сега е показал пълно безотговорие :twisted:
Благодаря на всички за съветите.
до сега не бях ходила в ИТ, тъй като по цял ден имам много работа и не ми остава време да изляза в почивка, да не говорим да ходя до някоя институция. Днес успях да се отскубна , отидох в ИТ,но точно тези които се занимават с трудови книжки вчера и днес почивали :( .Голям късмет, но пак ще ходя
boden
Нов потребител

Назад към Трудово право