начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Прекратяване на тр. договор малко след изтичане на изп.срок

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване на тр. договор малко след изтичане на изп.срок

Мнениеот createeve » 16 Апр 2008, 10:25

Казусът ми е следния:

на 25-ти април трудовият ми договор става "редовен". На 14-ти април подадох молба за напускане и трудовото ми взаимоотношение, на 13-ти май вече няма да съм на работа.

Въпрос:

1) След като съм подала молба за напускане преди края на изпитателния срок, мога ли да се възползвам от 20-те дни платен отпуск (всъщност вече са 15, аз използвах 5), на който имам право след дата 25-ти април, когато договорът ми се превръща в редовен трудов?

2) Ако не мога, имам ли право на изплащане на неизползваните дни отпуска и как се изчилсява?

Ще се радвам да получа съвет.
Аватар
createeve
Младши потребител

бързи сте

Мнениеот createeve » 16 Апр 2008, 10:43

(((: ок, чакам (:
Аватар
createeve
Младши потребител

Мнениеот teodora_abc » 16 Апр 2008, 11:16

Как така стана редовен трудовият Ви договор? А преди това нередовен ли беше? А Вие редовен ли сте? Какво влагате в това понятие - малко пояснения? И тази фраза - трудово взаимоотношение, е много интересна, трябва да се включи в речник някакъв.
teodora_abc
Младши потребител

Мнениеот createeve » 16 Апр 2008, 11:24

teodora_abc написа:Как така стана редовен трудовият Ви договор? А преди това нередовен ли беше? А Вие редовен ли сте? Какво влагате в това понятие - малко пояснения? И тази фраза - трудово взаимоотношение, е много интересна, трябва да се включи в речник някакъв.

хах, добро утро

не знам как се нарича (очевидно), и понеже не разбирам особено от трудово право, пиша тук. ОК нека го вкараме в речник -> редовен = след приключване на изпитателния срок. Заменяме взаимоотношение с правоотношение. Както споменах по-горе, не съм на ТИ с терминологията. Ще се радвам все пак да получа отговор. Хм, не приемайте лично правописните и терминологичните ми грешки.
Аватар
createeve
Младши потребител

Мнениеот createeve » 16 Апр 2008, 13:41

Предполагам, че все пак сте професионалисти и ще ми отговорите на въпроса, дори и "нескопосано" и "нередовно" зададен :))))))
Аватар
createeve
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 16 Апр 2008, 15:45

createeve написа:Предполагам, че все пак сте професионалисти и ще ми отговорите на въпроса, дори и "нескопосано" и "нередовно" зададен :))))))

Професионалисти сме по принцип ... а когато ни се плаща - особено много ...
Но тук общо взето си "чешем" езиците ;) (П.П.: упс - пръстите де ... :) )
Специално за въпроса Ви - питайте в счетоводния форум .... те се занимават със заплати, отпуски ... ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот dalila2308 » 16 Апр 2008, 15:50

Платеният отпуск не се влияе от члена, по който е сключен трудовия договор.
Т.е. независимо дали сте със срок за изпитване или на постоянен договор, при напускане Ви се изплаща /ако не сте ползвали/ отпуска до датата на напускане.
20 раб.дни отпуск са за цяла календарна година. Във вашия случай 20:12х5 /до м.Май/ = 8 дни. Вие сте ползвали 5 дни, ще Ви бъдат изплатени /ако до 13 май не ги ползвате/ 3 дни
dalila2308
Младши потребител

Мнениеот tati_go » 20 Апр 2008, 21:35

Изпитателният срок може да бъде до 6 месеца. Ако е бил такъв Ви се полага отпуск за половин година, ако е бил по-къс - пропорционално на отработрното време.
Аватар
tati_go
Потребител

Мнениеот tania_gan » 21 Апр 2008, 08:42

Не всичко е пари ,приятелю,не всичко е пари:-Р
tania_gan
Младши потребител

Назад към Трудово право