начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

прехвърляне на имот само на едното дете

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

прехвърляне на имот само на едното дете

Мнениеот m.dineva » 06 Авг 2008, 12:20

На 50 г.съм. Имам 2 пълнолетни деца. Има ли начин придобито от мен по наследство от родителите ми недвижимо имущество да бъде прехвърлено само на едното ми дете (примерно чрез договор за гледане и издръжка, чрез договор за покупко-продажба или по друг начин). Част от споменатото недвижимо имущество е жилището, в което живеем със съпруга ми. Благодаря предварително за всеки даден съвет!
m.dineva
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 06 Авг 2008, 12:24

Да - има начин!
Към момента Вие сте собственик на имуществото си и можете да се разпореждате както намерите за добре с него.
Обърнете се към адвокат за подробности !
inspectora
Активен потребител

Re: прехвърляне на имот само на едното дете

Мнениеот Pause » 29 Окт 2008, 21:51

Принципно е възможно да се прехвърли собствеността но отликата е че ако по възмезден начин се разпоредите след смъртта ви другото дете щте е лишено от запазената си част а иначе щте може да претендира своята запазена част.За подробности консултация с АДВОКАТ.
Аватар
Pause
Активен потребител

Re: прехвърляне на имот само на едното дете

Мнениеот ralira4eva » 03 Ное 2008, 17:44

Имотът , който искате да прехвърлите СИО ли е , ако е така за да го прехвърлите трябва да е съгласна и съпругата ви.Ако ще го прехвърляте на 1-то от децата си с цел другото да не получи нищо избегнете дарението като вариант. При всички случаи се консултирайте с адвокат.
ralira4eva
Младши потребител

Назад към Договор за издръжка и гледане