начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Документи за д.м. и къща, извън регулация

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Документи за д.м. и къща, извън регулация

Мнениеот tosheva » 09 Яну 2009, 21:33

Здравейте на всички.

Наскоро унаследих един имот в провицията, който представлява дворно място и къща, но няма скица и натурален акт. Ходих в данъчното(г.Своге), където до сега е плащан данък за имота и къщата, но те нямат копие от документите, нито ми казаха как(с какви документи) е подадена декларацията за данъка.
Изпратиха ме в поземлената комисия, които ми казаха че имота е извън регулация и се пада в махала, полигон на населеното място. Пратиха ме да се консултирам с адвокат, който не ми обясни нищо относно как се процедира в такъв случай и каза че ще ми струва най-малко 500лв, без стойността на нот. акт и на скицата който трябва да има имота.

Моля помогнете ми, поне да разбера каква е процедурата при такъв случай и защо институциите ме прехвърлят от една на друга и къде да ида за да се свърши работа.
tosheva
Младши потребител

Re: Документи за д.м. и къща, извън регулация

Мнениеот ivan_lawyer » 09 Яну 2009, 21:52

Никой не Ви подхвърля, просто е хубаво да си извадите документи.
Своге е хубаво вилно място и рано или късно може да искате да го продадете.
Трябва да извадите нотариален акт по обстоятелствена проверка.
Но доколкото чух в Своге нотариуса бил ужасен - връщал клиенти, правел номера.
Имота не може да не се узакони.
Причината за да Ви въртят е и желанието да получат тлъст рушвет - например 200 лева. Изберете сама какво да правите. По-добре вървете по пътечката на общината.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот ceko1969 » 10 Яну 2009, 01:18

Дано това да Ви помогне в перипетийте:

viewtopic.php?f=7&t=33800&start=0&st=0&sk=t&sd=a

Успех!!!!
ceko1969
Младши потребител

Мнениеот tosheva » 10 Яну 2009, 15:56

Благодаря за отговорите, аз знам, че съм невежа но разбрах,че поне мога да опитам и сама . Първо да проверя по какъв начин е попълнена даначната декларация и покакъв документ за собственост,данача отценка.Да потърся в архивите нотариален акт на името на дядо ми и ли на прадядо ми който са живяли там. БЛАГОДАРЯ
tosheva
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба