начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Нов номер на обединени имоти

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нов номер на обединени имоти

Мнениеот olioniko » 08 Фев 2009, 16:46

Здравейте,

Имам закупени с НА две съседни земеделски ниви. Наскоро ги обединих с молба до земеделската служба. Струва 14 лева и става за две седмици издаването на новата скица. Съответно и новообразувания имот получава и нов номер.

Интересно ми е един ден при продажба, ще е достатъчна ли само новата скица за да се обоснове този нов номер на имота и да стане продажбата. Или ще се изисква и някакъв друг документ - нещо като удостоверение за съответност от земеделската служба ?

Просто ми е любопитно как нотариуса ще разбере че новия имот е двата стари.
olioniko
Младши потребител

Re: Нов номер на обединени имоти

Мнениеот nevin_alibriam » 08 Фев 2009, 18:48

Има документ, който се нарича история на имота, издава се от ОбСЗГ, освен това на скицата отбелязват, че имотът е образуван по молба по чл. еди си кой от ЗСПЗЗ, както и отдолу има запис "имотът е образуван от ...." и съответно записват имената на двата имота.
nevin_alibriam
Потребител

Re: Нов номер на обединени имоти

Мнениеот olioniko » 12 Фев 2009, 02:57

Благодаря, nevin_alibriam, за изчерпателния отговор - даже не бях прочел цялата скица.
olioniko
Младши потребител

Назад към Покупко-продажба