начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

Имам ли право да искам да ми платят правото

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имам ли право да искам да ми платят правото

Мнениеот tany_ivanova » 14 Фев 2009, 18:31

Имам ли право да искам да ми платят правото на строеж купувачите на апартаменти .

В процеса съм на търсене на адвокат по облигационно право , тъй като досегашния ми адвокат се занимава с вещно право само . утре имам разговори с моите съсобственици и затова питам тук и моля не ме хокайте :

Имах договор за строителство в имота ми с фирма срещу обещетение . Фирмата е прехвърлила право на строеж на трети лица , като те са го платили на него . Фирмата не построи нищо в имота и вдигна ръце 'с нямам пари оправяйте се'. Купувачите на жилища решиха да строят без да ме питат и то да строим като съсобственици - за което се съдихме с години и имаме строеж който ще узаконяваме и довършваме / подлежи на узаконяване / . Не ме устройва те да продължат договора ми с фирмата защото строителството което са извършили досега в груб вид е безообразно и смятат да довършват строежа по цингански и не признават никакви стандарти . Собственика на фирмата не е жив , а и докато беше жив не им е прехвърлил с договор да поемат задълженията му , аз също не съм се съгласявала . с купувачите няма сключени договори за нищо.

Ще им правя следното предложение : изчисляваме стойността на правото на строеж по пазарни цени към момента . приспадам по сегашни пазарни цени вложеното за строежа на моите обекти . те плащат разликата , довършвам си сама обектите и всички участваме в завършването на общите части с дялове съобразно идеалното число на всеки в общите части.

При отказ от тяхна страна да подпишат такова споразумение , ще водял съдебни дела / няма друг начин /

Имам ли право да искам това от тях по закон .

Достатъчен ми е само отговор 'да' или ' не'. а за подробностите ще питам адвоката като ми го намерят.
tany_ivanova
Потребител

Re: Имам ли право да искам да ми платят правото

Мнениеот REVOLUTION » 16 Фев 2009, 10:26

Имате право да правите всякакви предложения , но не и право да искате да ви платят.Без да се видят всички документи по казуса , едва ли е възможно да се даде някакво обосновано мнение , но вашите права могат да се насочат единствено към вашия длъжник по договора , а именно строителната фирма.
REVOLUTION
Активен потребител

Re: Имам ли право да искам да ми платят правото

Мнениеот tany_ivanova » 16 Фев 2009, 12:44

Благодаря за отговора. Собственика на фирмата, с която сключих договор не е жив , никой не е поел задълженията му , нито е прехвърлил извършването на строителството на друга фирма.

Разбира се че трябва да се видят документите. Чакам да ми дадат адвоката, който да се запознае с документите. До момента излиза че аз съм подарила правото на строеж на купувачите , купували от фирмата и сега трябва да си плащам цялото строителство .
tany_ivanova
Потребител

Назад към Съсобственост и делба