начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Продажба и на правото на ползване?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продажба и на правото на ползване?

Мнениеот baba_yaga » 19 Фев 2009, 16:51

Здравейте, моят въпрос е следният: При положение, че чуждите граждани купуват само построеното върху земята, без земята, то възможно ли е да му се продаде и право на ползване 'за вечни времена' (звучи малко като от траурна агенция, но не се сещам за друго сравнение) върху земята, за да е сигурен, че тази земя няма да бъде в последствие продадена, ипотекирана или друго? И ако не е чрез продажба на правото на ползване, по какъв начин може да стане това, че той да е сигурен, че ще си ползва земята? По принцип фирмата, която прехвърля собствеността върху постройката, продава право на строеж върху земята заедно с постройката - това достатъчно ли е?
baba_yaga
Нов потребител

Re: Продажба и на правото на ползване?

Мнениеот nevin_alibriam » 19 Фев 2009, 16:58

За "вечни времена" - ако са като Шотландския боец - може и да може, но дори и той е застрашен - накрая остава само един :)
Стига смешки - ако им е учредено вещно право на ползване до смъртта им, едва ли някоя банка ще отпусне кредит и срещу ипотека. А след смъртта им наследниците или след евентуално прехвърляне приобретателите им няма да получат правото на ползване. Не се отчуждава правото на ползване. А за начини и средства :) мислете!
nevin_alibriam
Потребител

Мнениеот baba_yaga » 19 Фев 2009, 17:15

Сега виждам, че не съм се изразила много правилно... Не "продажба на правото на ползване", а учредяване на право на ползване върху земята, ведно с продажбата на постройката... Проблемът ми е точно, че наследниците няма да получат правото на ползване...
Лесно им е на Шотландските бойци...
baba_yaga
Нов потребител

Мнениеот baba__yaga » 19 Фев 2009, 17:22

Звучиш точно като брокер от някоя агенция на неграмотници. Вместо да си правиш експерименти , обърни се км адвокат и той ще ти обясни необходимото. Нито е невъзможно,нито е скъпо..А то и не може да търсиш само безплатното по форумите.
baba__yaga
Нов потребител

Мнениеот baba_yaga » 19 Фев 2009, 18:09

Звучиш точно като брокер от някоя агенция на неграмотници. Вместо да си правиш експерименти , обърни се км адвокат и той ще ти обясни необходимото. Нито е невъзможно,нито е скъпо..А то и не може да търсиш само безплатното по форумите.

Ами какво да се прави - на този свят съществуват и други хора, освен адвокатите... Не съм брокер - юрист съм (колкото и да не ви се вярва, о, Боже, срам за Гилдията), малко ще ви поуспокоя, че поне не съм адвокат... вие сте безгрешни и всичко знаете :-)

И - така е - в днешно време всеки неграмотник има право на интернет. Ако вашите съвети са само срещу заплащане, тогава не ги давайте - има логика, кой си губи времето по форуми, че и да пише даже, без да каже нищо - вместо да обръща в пари скъпо струващото си време?

Хайде със здраве...
baba_yaga
Нов потребител

Мнениеот baba_yaga » 19 Фев 2009, 19:02

ianeva, по принцип никога, ама наистина никога през живота си не съм получавала нещо даром. Но това едва ли някой наистина го интересува, а и не би трябвало. Не разбирам смисъла от подобни форуми тогава - нали целта му е да се даде помощ и съвет? Или аз съм просто наивна? (Или може би тарикат на дребно с мозък на амеба?) Или идеята е да се бистрят академични теории?
Последният ми пост беше отправен към автора на цитираното в него мнение. На Вас съм безкрайно благодарна за отговора, както и на всички останали, които писаха, без да се заяждат и да обиждат.
Съзнавам, че съветите не са безплатни.
Затова когато са дадени без пари са толкова ценни.
Мисля да последвам съвета Ви за сядането на задните части и четенето. Всичко друго е безсмислено.
baba_yaga
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба