начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Молба за отговор

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Молба за отговор

Мнениеот rainoff » 14 Мар 2009, 09:58

Привет. Искам да попитам-може ли наследство да се оспорва?
Става въпрос за следното-дядо ми притежава къща и апартамент. Понеже майка ми почина, аз и вуйчо ми сме двамата наследници мисля( не съм сигурен каква част и дали има някаква изобщо жена му).Та, разбрахме се кое на кого ще се препише, но имам съмнения ,че след неговата смърт, те могат да оспорват. Въаможно ли е това, и как стои въпроса избщо?
Предварително благодаря!!!
rainoff
Нов потребител

Re: Молба за отговор

Мнениеот Melly » 14 Мар 2009, 12:09

Търсеният от Вас ефект ще постигнете след консултация с адвокат.
Имайте предвид, че е нужно да се прегледат всички документи, удостоверяващи право на собственост върху имотите (ако дядото е жив и сте постигнали съгласие да се разпореди приживе с имуществото си), както и кръга наследници на дядо Ви (в случай, че човечецът вече е покойник).

С олед яснота по горните две хипотези, отговорът може да е повече от един :idea:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот rainoff » 14 Мар 2009, 12:28

Melly благодаря ти.
Да, дядото е жив,въпроса ми беще-след неговото разпореждане, след смърта му то може ли да се оспорва?
rainoff
Нов потребител

Мнениеот Melly » 14 Мар 2009, 19:35

.........въпроса ми беще - след неговото разпореждане, след смърта му то може ли да се оспорва?

Напълно подкрепям казаното от колегата t_evalline.
Уточнението което дадохте, rainoff, за сега очертава първата хипотеза, но и тук решението е от възможни няколко такива!

Не губете повече времето си по форумите, а потърсете адвокат :idea:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Съсобственост и делба