- Дата и час: 29 Ное 2024, 02:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Знаменити юридически мисли.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Re: Знаменити юридически мисли. Само за пеналисти !
Алеко Константинов е бил юрист. "Юридическа мисъл" може да се тълкува и в смисъл на "Мисъл, произлязла от юрист"
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
МНОГОСЪЖАЛЕМИ николов,
Дадох ти ДВА (2) жокера за развитието на мисленето - В неявен вид, но явно и категорично, ти не можеш, а ни не искаш да се научиш да мислиш.
СЪЩИТЕ ЖОКЕРИ В ПРАВ ТЕКСТ:
НАЙ МНОГО РАЗВИВА МИСЛЕНЕТО ИЗУЧАВАНЕТО НА МАТЕМАТИКА И ЧУЖДИ ЕЗИЦИ
Темата за чуждите езици ти я подмина - явно и категорично това е индиция, че там те няма изобщо, ако греша - докажи го - да заформим диспут на чужд език - който си избереш - с мен на руски, немския и английския са ми за лична употреба. На тях има колеги във форума, които ако решат да водят диспут с тебе на френски, немски, английски просто ще те размажат
А сега пак към математиката. Преди години във форума се появи тема с насоченост изграждане на математически модел на съдебната ситема, на съдебния процес, или най общо на правото. Аз тогава като млад форумец я следях с интерес, но тя бързо затихна. НО , не ми е изчезнала от вниманието - да направим математически модел на правосъдието = да дадем власт на компютрите да решават човешките съдби - не става - противоречи отвсякъде на трите основни принципа на роботиката.
И все пак - всяко вече ПРИКЛЮЧИЛО дело с влязъл в сила съдебен акт може да бъде облечено в математетически модел.
Но в началото като правило имаме обикновено система от n уравнения с m неизвестни. Такава система няма еднозначно решение в математиката - еднозначното решение в правото го дава съдът с помощта на страните и участниците в процеса. И докато в математиката всеки друг матеманик при даденото условие - например система от 3 уравнения с 4 неизвести ще даде същото решение, то в правото не е така - и затова ролята на съда при решаването на правни спорове е изключително важна - кое от неизвестните ще е аргумент, кое ще е функция ...
Хайде от мене един математечески модел - мое творчество - създадах го още в математическата - никой до сега не го е опровелгал. Може и да е станал дори популярен, моля колегите които знаят отговора да не стрелят по пианото
Функция от два аргумента - основните човешки взаимоотношения още от библейско време - мъж (М) и жена (Ж) - ƒ(М,Ж)=ƒ(?)
Малко жокери:
Допустимите значения на аргументите М и Ж са 0 и 1
За начало свалката:
активина Ж=1, пасивен М=0 - ƒ(М,Ж)=ƒ(?)
активна Ж=1, активен М=1 - ƒ(М,Ж)=ƒ(?)
пасивна Ж=0, активен М=1 - ƒ(М,Ж)=ƒ(?)
пасивна Ж=0, пасивен М=0 - ƒ(М,Ж)=ƒ(?)
и т.н. докото стигнем до развода
Хайде фукльо да те видим
Послепис:
За езиците после пак ще те заям , вече се поизфуках - то покрай тебе не можах да се стърпя ама има още
НАЙ МНОГО РАЗВИВА МИСЛЕНЕТО ИЗУЧАВАНЕТО НА МАТЕМАТИКА И ЧУЖДИ ЕЗИЦИ
Темата за чуждите езици ти я подмина - явно и категорично това е индиция, че там те няма изобщо, ако греша - докажи го - да заформим диспут на чужд език - който си избереш - с мен на руски, немския и английския са ми за лична употреба. На тях има колеги във форума, които ако решат да водят диспут с тебе на френски, немски, английски просто ще те размажат
А сега пак към математиката. Преди години във форума се появи тема с насоченост изграждане на математически модел на съдебната ситема, на съдебния процес, или най общо на правото. Аз тогава като млад форумец я следях с интерес, но тя бързо затихна. НО , не ми е изчезнала от вниманието - да направим математически модел на правосъдието = да дадем власт на компютрите да решават човешките съдби - не става - противоречи отвсякъде на трите основни принципа на роботиката.
И все пак - всяко вече ПРИКЛЮЧИЛО дело с влязъл в сила съдебен акт може да бъде облечено в математетически модел.
Но в началото като правило имаме обикновено система от n уравнения с m неизвестни. Такава система няма еднозначно решение в математиката - еднозначното решение в правото го дава съдът с помощта на страните и участниците в процеса. И докато в математиката всеки друг матеманик при даденото условие - например система от 3 уравнения с 4 неизвести ще даде същото решение, то в правото не е така - и затова ролята на съда при решаването на правни спорове е изключително важна - кое от неизвестните ще е аргумент, кое ще е функция ...
Хайде от мене един математечески модел - мое творчество - създадах го още в математическата - никой до сега не го е опровелгал. Може и да е станал дори популярен, моля колегите които знаят отговора да не стрелят по пианото
Функция от два аргумента - основните човешки взаимоотношения още от библейско време - мъж (М) и жена (Ж) - ƒ(М,Ж)=ƒ(?)
Малко жокери:
Допустимите значения на аргументите М и Ж са 0 и 1
За начало свалката:
активина Ж=1, пасивен М=0 - ƒ(М,Ж)=ƒ(?)
активна Ж=1, активен М=1 - ƒ(М,Ж)=ƒ(?)
пасивна Ж=0, активен М=1 - ƒ(М,Ж)=ƒ(?)
пасивна Ж=0, пасивен М=0 - ƒ(М,Ж)=ƒ(?)
и т.н. докото стигнем до развода
Хайде фукльо да те видим
Послепис:
За езиците после пак ще те заям , вече се поизфуках - то покрай тебе не можах да се стърпя ама има още
Каранедев, изби рибата.... ! Браво !
и това "многосъжаляеми"...направо ми легна на сърцето!
и това "многосъжаляеми"...направо ми легна на сърцето!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
Настанете се удобно, шоуто на Адвокат Николов започва.
Ковачев, първо, много ти се кефя. Второ, когато смяташ дроб ти излизаш от правото, и обратно, когато решаваш пак дроб, въобще не влизаш в правото. Невъзможно е да стоиш и в двете науки едновременно.
Ако висшите Божи помощници (Върховните съдии) разберат как доц. Кемалова решава делата, сигурно ще се поболеят. От къде и как доцентката намира ВЕРНИЯТ ОТГОВОР на казусите ? Ами аз, като адвокат, мога да я накарам, върху едно изречение, да намери бая "верни отговори", напр. като врътна субективната страна, но нито един "отговор" ще си прилича с друг, а това Антиматематика.
В правото верен отговор нема. Верно е това, което докажеш, а можеш да докажеш всичко.
Калахане, спами колкото си искаш, братче. При мен има демокрация. При мен можеш да кажеш каквото ти душа иска-физика, химия, животновъдство и пр.
Калахане, математиката те ограничава в един точен отговор. "Точно" в правото нема, мисленето е в милиони посоки, а не в една посока. Можеш да си фантазираш по време на делата колкото си искаш и да докажеш възможното за невъзможно и обратно. Това ми харесва в правото, че съм освободен да се подчинявам на някви си формули, таблици, маблици, паралелепипеди, градуси, конуси, монуси.
И не съм фен на Бойчев, а Бойчев ми е фен !
Браво, Адвокат Иван, ние, с теб, да си печелим делцата с фантазия, а ония, икономистите, да си блъскат главите по триъгълниците.
Юристът е свободен, икономистът-не е, подчинява се на формули.
Ковачев, първо, много ти се кефя. Второ, когато смяташ дроб ти излизаш от правото, и обратно, когато решаваш пак дроб, въобще не влизаш в правото. Невъзможно е да стоиш и в двете науки едновременно.
Ако висшите Божи помощници (Върховните съдии) разберат как доц. Кемалова решава делата, сигурно ще се поболеят. От къде и как доцентката намира ВЕРНИЯТ ОТГОВОР на казусите ? Ами аз, като адвокат, мога да я накарам, върху едно изречение, да намери бая "верни отговори", напр. като врътна субективната страна, но нито един "отговор" ще си прилича с друг, а това Антиматематика.
В правото верен отговор нема. Верно е това, което докажеш, а можеш да докажеш всичко.
Калахане, спами колкото си искаш, братче. При мен има демокрация. При мен можеш да кажеш каквото ти душа иска-физика, химия, животновъдство и пр.
Калахане, математиката те ограничава в един точен отговор. "Точно" в правото нема, мисленето е в милиони посоки, а не в една посока. Можеш да си фантазираш по време на делата колкото си искаш и да докажеш възможното за невъзможно и обратно. Това ми харесва в правото, че съм освободен да се подчинявам на някви си формули, таблици, маблици, паралелепипеди, градуси, конуси, монуси.
И не съм фен на Бойчев, а Бойчев ми е фен !
Браво, Адвокат Иван, ние, с теб, да си печелим делцата с фантазия, а ония, икономистите, да си блъскат главите по триъгълниците.
Юристът е свободен, икономистът-не е, подчинява се на формули.
- advokat__nikolov
Ооо, Ковачев, не ме вкарвай във филми матемитически. Нито знам какво да търся, нито как да го търся и с какво да го намеря.
- advokat__nikolov
Каранедев, тук за Булева алгебра ли говорим? Да знам къде да търся решението. Първото, което ми дойде на ум са ниските и високите потенциали в електронните елементи. Ако това е ключът за палатката, мисля, че мога да дам решение
Завърти си очите и си погледни между ушите!
-
impressed - Младши потребител
Не знам какво трябва да учи преди следването юриста - но аз например видях онзи ден едно обикновено девойче, да си купува билетче от касата, а в ръката си стиснало романа "Тютюн", с отбелязано листче на страниците - примерно вече, след плъзването на героинята Ирина, примерно. Направи ми впечатление - едно, че девойката чете роман, едно, че явно беше под влияние - впрочем - доста силен текст.
Така, че за мен юриста трябва да учи преди следването, след което да учи по време на следването - поне да слуша лекторите.
Досега никой не ме е спрял на улицата и да ме е питал - ти защо не уважаваш Архимед.
Трябва да се набляга на теорията, още в университета - независимо дали те късат на изпити или не.
Ако не заобичаш правото - и то няма да те заобича.
Така, че за мен юриста трябва да учи преди следването, след което да учи по време на следването - поне да слуша лекторите.
Досега никой не ме е спрял на улицата и да ме е питал - ти защо не уважаваш Архимед.
Трябва да се набляга на теорията, още в университета - независимо дали те късат на изпити или не.
Ако не заобичаш правото - и то няма да те заобича.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Impressed, за теб ми требва шифровчик.
- advokat__nikolov
Николов, толкова разбираш от математика, колкото магаре от военна музика.
И стига си бъркал Каранедев с Ковачев
- kalahan2008
- Активен потребител
понеже сме на тази вълна..., а тази днес ме затрудни, та, ако мооооже
/за някой може и да е лесна, ама за мен...математиката е....хм, нали /
Николов, помагай, щото без решението, не мога да поставя задачата на вещото лице! та...
Да се намерят стойностите на реалния параметър m, за които уравнението
sin2x + m|sin2x| + 1 = 0
щото m са идеалните части от двора!
/за някой може и да е лесна, ама за мен...математиката е....хм, нали /
Николов, помагай, щото без решението, не мога да поставя задачата на вещото лице! та...
Да се намерят стойностите на реалния параметър m, за които уравнението
sin2x + m|sin2x| + 1 = 0
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
Абе, единствената формула за адвоката е - отложено дело - спечелено дело.
Но, разбира се - "Който се яви пръв на заседание е прав".
Но, разбира се - "Който се яви пръв на заседание е прав".
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Калахане, още във втори клас си казах, че математика нема да пипна никога.
Но пък, още от 6-годишен се научих, и аз не знам как стана, да чета перфектно. Никой, обаче, не ме е учил да чета. Е така, в градинита четях приказки и лелките, а и наще, ме гледаха като паднали от марс.
Така ме гледат и днес, но с правната наука.
Но пък, още от 6-годишен се научих, и аз не знам как стана, да чета перфектно. Никой, обаче, не ме е учил да чета. Е така, в градинита четях приказки и лелките, а и наще, ме гледаха като паднали от марс.
Така ме гледат и днес, но с правната наука.
- advokat__nikolov
advokat__nikolov, той Каранедев ще ме разбере Булевата алгебра е нещо прекалено сложно за обяснение ей така, но ако проявяваш интерес мога да дръпна една лекция по двоична бройна система и приложенията и в ежедневния живот и техника
778899, тази нула от дясната страна на уравнението доста ме притеснява
778899, тази нула от дясната страна на уравнението доста ме притеснява
-
а се намерят стойностите на реалния параметър m, за които уравнението
sin2x + m|sin2x| + 1 = 0
Аз таковата със срам и огорчение в душта си признавам, че съм позабравил математиката но доколкото имам смътен спомен, параметричните урванения имаха по няколко възможни отговора (това в противоречие с теорията на Николов за еднозначността на математиката) => това уравнение има няколко възможни отговора, а пък от друга страна доколкото знам земната повърхност е константна величина в Евклидовото пространство (в Лоренцовото е малко по-различно ) => уравнението няма решение и е зададено некоректно
Николов, математиката не е уста за всяка лъжица Там се мисли първо и после се действа. При теб е обратното
- kalahan2008
- Активен потребител
Извод-колкото по-малко математика си учил, толкова повече ще разбираш правото.
778899, как да решиме тая гад, като въобще не знам кво значат тия символи.
778899, как да решиме тая гад, като въобще не знам кво значат тия символи.
- advokat__nikolov
По всяко дело формулата е една - искаш космически хонорар - примерно 2 000 лева. Ако ти ги платят - платят.
Ако не ги платят - поне ги държиш под упойка.
Математиката е лесна - вкарваш апортна вноска "бъдещо строителство", като увеличение на капитала в смесено дружество и така.
Ако не ги платят - поне ги държиш под упойка.
Математиката е лесна - вкарваш апортна вноска "бъдещо строителство", като увеличение на капитала в смесено дружество и така.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Извод-колкото по-малко математика си учил, толкова повече ще разбираш правото.
Е, ти си живото опровержение на тази формула.
Всъщност е по-различно - колкото по-малко разбираш математиката, толкова по-малко разбираш логиката. Мисъл без логика, плямпане без смисъл, самочувствие без покритие
778899, сега видях, че се търси не х, а m...ще се постарая да реша задачата тезьи дни
- kalahan2008
- Активен потребител
А аз продължавам да гледам единицата, която като се прехвърли отдясно ще стане (-1). И тогава не виждам как sin2x+m.Іsin2xІ ще е стане равно на нея. m при всички положения трябва да е положително число, ама кое е това положително число, което умножено по някакъв модул ще даде голямо отрицателно число или поне по-голямо от sin2х? Независимо какъв и синусът, щом е в модул, значи е положителен, а m не може да е отрицателно число и признавам, аз решение не виждам Отивам да се скрия някъде, освен ако 778899 не се е опитала да ни вземе за канарчета, за да види колко време ще търсим решение...
-
Иване, давай да ставаме милионери. Аз в материалното, ти в процесуалното. Ще ги жънем и в двата смисъла.
Айде да почваме. Такъв имидж с действията си ще направя, че и марсианците ще идват при нас. Даже нови видове ще намерим.
Айде да почваме. Такъв имидж с действията си ще направя, че и марсианците ще идват при нас. Даже нови видове ще намерим.
- advokat__nikolov
Не знам за Вас - но аз съм във формулата Пари-Стока-Пари.
Където аз съм постояннно в двата края на формулата.
Но аз съм аутсайдер, така, че не се оплаквам.
Където аз съм постояннно в двата края на формулата.
Но аз съм аутсайдер, така, че не се оплаквам.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
|
|