начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Откраднати регистрационни табели

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Откраднати регистрационни табели

Мнениеот lord_aggo » 19 Мар 2009, 19:08

Здравейте приятели!

Искам да Ви помоля за един съвет:
Тази нощ откраднаха регистрационните табели на колата на приятелката ми, така както си беше на паркинга.
Разбира се, веднага се обадихме в полицията да съобщим за кражбата.
От там ни обясниха, че ще трябва да попълваме жалба и ще получим служебна бележка - речено, сторено.
Бих искал да ви попитам следното:
Тъй като колата е регистрирана във Варна, а приятелката ми притежава генерално пълномощно за нея, може ли да се избегне пътуването до Варна за нова регистрация и колата да се регистрира тук в София? ( Обявиха ни 1000 лв за транспорт на колата до Варна... айде няма нужда, както се казва).
Приятелката ми има временна адресна регистрация тук в София.
От това което аз разбрах, трябва да направим следното:

- Отиваме при нотариус и правим договор за покупко-продажба на МПС и фактически, чрез генералното пълномощно прехвърляме колата да е на името на приятелката ми.
- След това, караме колата в КАТ, заедно с всички нейни документи (малък + голям талон, гражданска отговорност, технически преглед и т.н.)

Възможно ли е да бъде регистрирана тук със софийски табели, при положение, че приятелката ми е само с временна адресна регистрация ?

Благодаря Ви за информацията предварително!
lord_aggo
Нов потребител

Re: Откраднати регистрационни табели

Мнениеот ivan_lawyer » 27 Мар 2009, 23:47

Изчакайте до другата седмица - разбираемо е притеснението Ви - не е за адвокат - имате нужда от административна процедура - поради крайно неудобния за разговори петък - считам, че ще се осигури решение на въпроса Ви.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Покупко-продажба