Здравеите ,на всички в този хубав и поезен форум.
И аз имам едно въпросче към вас .
Имам къща в едно малко градче ,която има 2 декара двор ,има ли начин ,
И КАК ? Мога да разделя правно къщата и двора .Идеята ми е да си продам отделно само двора !
Без къщата
- Дата и час: 27 Ное 2024, 12:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Здравейте да ви попитам за една делба
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Здравейте да ви попитам за една делба
"Правно" нямате проблем с разделянето, виж, фактически - проблемът е сериозен .
Обърнете се към местен адвокат да прегледа документите и оформи сделката Ви.
Обърнете се към местен адвокат да прегледа документите и оформи сделката Ви.
- fani_i
- Потребител
Може би наистина не съм формулирал въпроса правилно за което се извинявам ... не съм много вещ в тази област, само исках да ми кажете как да разделя имота ?
Кък коя институция трябва да се обърна ?
Кък коя институция трябва да се обърна ?
- madara
- Нов потребител
Ще Ви трябва адвокат и архитект. Архитектът ще трябва да определи дали е допустимо разделянето на земята на 2 или повече имота и да изготви проект на ПУП (подробен устройствен план). Адвокатът ще Ви е необходим, за да проведете процедурата по изменение на ПУП-а. Местната община е компетентния орган.
- latina
- Младши потребител
Ако ще правите делба на двора най - вече ще ви трябва геодезист с пълна проектантска правоспособност. Той прави плана за промяна на регулацията. Архитект ще ви е необходим ако се изисква и план за застрояване. Адвокат за процедурата не ви е нужен. Внасяте си проектите в общината и чакате да ги разгледат на експертен съвет по устройство на територията. Успех!
- petko_a
- Потребител
Първото нещо, което трябва да направите е да отидите с копие от документа за собственост в Общината при районния техник или най-добре в приемен ден на главния архитект и да поставите въпроса който ви тревожи. Архитектът ще провери какво е предвидено за вашия имот според действащия Подробен устройствен план (ПУП) на населеното място. Възможно е имотът да е урегулиран, тоест от него да са образувани два нови урегулирани поземлени имота (УПИ) или имотът ви от 2 дка да попада в УПИ към които се придават или отнемат части от други имоти. Отговор на всички въпроси ще получите в общинската администрация. Ако имате стара скица на имота, носете и нея. От това посещение зависи какво ще предприемете по-нататък. Главният архитект ще прецени дали има нужда от промяна на действащия план за регулация и застрояване. Ако се налага ще стартирате процедурата, което става със заявление за допускане. Успех!
- mina1111
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|