начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

към кого да се обърна и на кого да се оплача ?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

към кого да се обърна и на кого да се оплача ?

Мнениеот toni_723 » 26 Апр 2009, 16:55

Здравейте приятели !мислите ли ,че е правилно счетоводител с висше икон. образувание и 10 г. стаж да получава същата щатна заплата като домакин със средно гимназиално образувание от същата фирма и какво ще ме посъветвате -мога ли да се оплача в инспекция по труда или някъде другаде ?Много ще ви бъда благодарна да ми помогнете със съвет !предварително да уточня обаче , че домакина беше една новоизмислена длъжност в последно време , за да се свърши работа на "наши хора " и същия започна работа много след като аз съм в договор с фирмата .
toni_723
Нов потребител

Re: към кого да се обърна и на кого да се оплача ?

Мнениеот katerinakuch » 27 Апр 2009, 16:26

След като не Ви харесва, напуснете. Не мисля, че с това образование, стаж и опит бихте имали проблем с намирането на по-хубава и добре платена работа.
И какво Ви интересува въобще работата и длъжността на домакина?! Какво значение има за Вас какви хора назначава Вашият началник? Не Вие, а той си ги избира и им плаща.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот laridii » 28 Апр 2009, 23:21

Ами може би въпросния домакин, макар да няма висше образование има по-добър правопис от вашия, та затова взема същата заплата. Аз лично познавам някои доста оправни и способни среднисти, защо те да взимат по-малко от висшиста, ако работят по-здраво от него.
Собственикът на фирмата има право да определя заплащането на работниците и служителите си. Държавата определя само минималната работна заплата, на която може да назначава и и изисква от него да осигурява назначените. От тук нататък на кого и колко ще се плаща си е работа на собственика. Правилно Ви е казала колежката по-горе, ако не Ви устройва напуснете!
laridii
Потребител

Мнениеот toni_723 » 29 Апр 2009, 15:55

А може би вие laridii и горната колежка и най -вероятно е така сте среднистки и затова така нахъсано защитавате среднистите и много странно след като сте нямали кураж да издържите поне един изпит в живота си /освен може би шофьорския /, как така изведнъж поумняхте !А може би на това разчитате ,такива като мен да напускат и такива като вас да им ядат хляба !благодаря за вниманието ,казах ви го и вече се чувствам н а и с т и н а много добре !
toni_723
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 29 Апр 2009, 16:07

Какви странни хора бродят из форумите.
Двете "Колежки", госпожо са с висше образование,със сигурност, ама какво са си образували , не знам :roll: .
А иначе, правилно са Ви посочили, че ако не са нарушени минималните осигурителни прагове, няма санкция за работодателя.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот ch3oh » 29 Апр 2009, 16:17

Може да пробвате и друго:
Регистрирайте си фирма. Започнете да работите. Назначете си работници и помислете каква ще бъде Вашата реакция, когато те започнат да Ви определят на кого, каква заплата да давате.

P.S. Бяха ми разказвали, че ръководителят на "Сони" - някъде през 70-те години на миналият век, - оприличил дипломата за висше образование с билет за кино. Разликата била в това, че билетът осигурявал място в киносалона.
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот toni_723 » 29 Апр 2009, 18:44

това за "сони " ми хареса , дори мога да се съглася с него . На мен не ми допада менторския тон на хора , които ме съветват без да ме познават ,как да се махна , защото да не се повтарям среднистите се справяли по -добре от вишистите . Мога да кажа по този повод , че докато вишистите са зубрили ,среднистите са станали спецове по "човешките отношения "-ласкателства , подмазване , доносничене , което оказва се ,че не е за подценяване !Това са преимуществата на среднистите -от мен го запомнете !!!!
toni_723
Нов потребител

Мнениеот laridii » 29 Апр 2009, 19:02

Вижте госпожо, казах Ви нещата, както са си и на Вас това не Ви харесва, но проблемът си е само Ваш!
Колкото до моето образование, ами не е гимназиално и на доста изпити съм ходила и продължавам да ходя, защото юристите цял живот четем и ходим по изпити, само се се сменят изпитващите. До входа на университета са доцентите и професорите, после ежедневно започват да ни изпитват такива граждани като Вас, на които много често не им допадат отговорите, които им даваме, защото истината боли.
А в случая истината е, че това какво заплащане получавате се определя от преценката на работодателя Ви, това, че той не Ви намира за по-полезна от средниста домакин, не е наш проблем, нито на държавата ни, проблемът си е само Ваш, че не сте успяла да се докажете. Аз лично хората ги деля на кадърни и некадърни, ако някой ми свърши работа добре слабо ще ме вълнува, дали е завършил в ПУЦ в Долно Мисирково или Сорбоната. Айде сега прочетете 2 пъти написаното от мен изречение помислете си хубаво и дано Ви помогне завършеното висше образование да стоплите какво искам да Ви кажа.
laridii
Потребител

Назад към Трудово право