начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Общинска земя (въпрос)

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Общинска земя (въпрос)

Мнениеот tribalistas » 20 Май 2009, 09:26

Здравейте, искам да попитам като съм заградил 5м. общинска земя имам ли право и как да закупя земята. Ще има ли някъкви последствия и т.н.
Принципно всички съседи си пуснаха такава линия, а в кадастара тази линия е по-навътре както описах. Благодаря Ви
tribalistas
Младши потребител

Re: Общинска земя (въпрос)

Мнениеот sunrise » 20 Май 2009, 09:36

А аз , като открадна колата Ви, ще имам ли право да я закупя?
На какво основание сте го заградили?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот tribalistas » 20 Май 2009, 09:42

Всички съседи твърдят, че се връщали тези метри но не знам как. Баща ми вече е покойник и той приживе така твърдеше. Но по актуална скица не са нанесени, както при мен така и при съседите, а всички си дръпнаха оградите преди време, както и аз скоро.
tribalistas
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 20 Май 2009, 09:49

Кой ги е връщал? За да се върне, трябва преди това да Ви е било взето.
Можете да направите проверка в общината, а не само в кадастъра.Какво Ви пише в нотариалния акт?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот tribalistas » 20 Май 2009, 11:29

Да ти кажа и аз не знам, но цялата ивица от началото на улицата си дръпнахме тези метри, а по скица не са нанесени, въпреки, че съседите твърдят за тази линия, че ни се полагала. Не мога и аз да разбера. Просто питам дали има възможност да се плати на общината и да съм спокоен, това са няма и 200кв.м
tribalistas
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 20 Май 2009, 11:34

Зависи от регулационния план, може да трябва да искате промяна на плана, която промяна ще струва време и пари, така ,че не може да се отговори еднозначно.
Дали има смисъл зависи и от това , къде живеете. Скоро едни мои клиенти платиха за едни "има-няма "30 кв.м. над 1500лв.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот tribalistas » 20 Май 2009, 16:32

Бистрица. Има нов план скоро заснемаха и видях, че мерят от оградата и нищо не ми казаха. Ако можеш да ми кажеш как мога да постапя в общината ще съм ти благодарен.
tribalistas
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 20 Май 2009, 16:43

Ами ще трябва да ангажираш някой специалист ,адвокат или със съответното техническо образование да види плана , да разбереш дали сте в хипотезата на §8 от ЗУТ и т.н. Какво да се прави , ще стане ясно ,като се види кадастралния план и регулационния.
sunrise
Активен потребител

Назад към Покупко-продажба