Здравейте,
Моят проблем е следният:
Баба ми почина преди 2 години и имаше 21 декара земи, които не са поделени. Има трима преки наследници - баща ми и двете ми лели. Аз съм отгледана от едната ми леля, тъй като нито майка ми, нито баща ми се интересуват. Имам брат, който е в чужбина и нямам контакт с него от 18 години. Имам и трима първи братовчеди, всички сме пълнолетни(аз съм на 23).
Къщата на баба и дядо бе оставена на баща ми, а земите на дядо ми бяха поделени. Баща ми е алкохолик и вече продаде неговата част от земите от дядо ми на негов братовчед и сега иска да се разделят земите на баба ми и също да ги продаде. Скоро разбрах, че се опитва да раздели земите по съдебен път.
Въпросът ми е: Мога ли да предотвратя делбата или продажбата на земите, или поне да бадат разделени между мен и братовчедите ми? Имам ли някакви права в случая?
В момента живея в чужбина и нямам възможност да се прибера. Ако мога да предприема някакви действия, мога ли да наема адвокат, който да движи нещата от мое име.
Благодаря предварително,
Наталия
- Дата и час: 23 Ное 2024, 22:20 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Мога ли да предотвратя делба или продажба?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Мога ли да предотвратя делба или продажба?
Не можете да предотвратите съдебна делба или продажба, нито има начин да станете собственици при живи родители, без тяхно съгласие.
Ако е алкохолик, единственият вариант е да опитате поставяне под запрещение, но трябва конкретно да се съветвате с адвокат.
Ако е алкохолик, единственият вариант е да опитате поставяне под запрещение, но трябва конкретно да се съветвате с адвокат.
- sunrise
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|