начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Покупка с прехвърляне и срок за доплащане

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Покупка с прехвърляне и срок за доплащане

Мнениеот jekata » 27 Ное 2009, 22:01

Здравейте!

Интересува ме следния казус: купувам апартамент, но искам да го прехвърля евентуално, плащам част от сумата и се вписва в нотариалния акт краен срок за доплащането. Възможно ли е и ако да как? Само нотариуса ще свърши ли тази работа? Респективно преводното нареждане за остатъка по сумата предполагам е предостатъчен документ ако има някакви претенции от продавача впоследствие?

Другия вариант - капариране на част от сумата с предварителен договор ли ще стане? Би ли могла да се включи и клауза за неустойка към мен ако продавача се откаже? Какъв процент от капарото може да е? Пак само нотариуса ли може да го свърши или е нужен и адвокат?

Благодаря предварително на отзовалите се!
jekata
Младши потребител

Re: Покупка с прехвърляне и срок за доплащане

Мнениеот Melly » 28 Ное 2009, 09:50

jekata написа:Здравейте!

Интересува ме следния казус: купувам апартамент, но искам да го прехвърля евентуално, плащам част от сумата и се вписва в нотариалния акт краен срок за доплащането. Възможно ли е и ако да как? Само нотариуса ще свърши ли тази работа? Респективно преводното нареждане за остатъка по сумата предполагам е предостатъчен документ ако има някакви претенции от продавача впоследствие?

Другия вариант - капариране на част от сумата с предварителен договор ли ще стане? Би ли могла да се включи и клауза за неустойка към мен ако продавача се откаже? Какъв процент от капарото може да е? Пак само нотариуса ли може да го свърши или е нужен и адвокат?

Благодаря предварително на отзовалите се!

Нужен е адвокат ПРЕДИ да се явите пред Нотариус, за да не излезе впоследствие скъпо горното Ви упражнение. :idea:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Покупко-продажба