начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Договор до завръщане на титуляра - в отпуск по майчинство

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Договор до завръщане на титуляра - в отпуск по майчинство

Мнениеот todor_simeonow » 25 Ное 2009, 15:20

Много се надявам да получа компетентен и бърз отговор на моят казус.
Назначен съм на договор по заместване на колежка която е в майчинство. В договора ми е написано изрично че съм назначен до завръщане на титуляра в отпуск по майчинство. Тъй като в организацията в която работя настъпиха структурни промени ,в момента подписваме допълнителни споразумения към договорите си. Споразумението което подписах е - /цитирам дословно / , на основание чл.119 от КТ във връзка с безсрочен трудов договор по чл.67,ал.1,т.1. В това споразумение никъде не е упоменато че съм по заместване на колежката която е по майчинство , но пише че това споразумение е неделима част от предходният ми договор. Въпросът ми е - мога ли да считам че с това споразумение което подписах , вече не съм на трудов договор по заместване на колежката в отпуск по майчинство
todor_simeonow
Нов потребител

Re: Договор до завръщане на титуляра - в отпуск по майчинство

Мнениеот rts » 26 Ное 2009, 14:23

В Споразумението какво пише - кои условия на договора се изменят ?
Ако не е написано изрично, че договорът Ви от срочен се превръща в договор без определен срок, тогава сте си на срочен договор - до завръщане на заместваната - възможно е при цитирането на закона да е допусната чисто техническа грешка и вместо чл.67, ал.1 т.2 да е записано чл.67, ал.1 т.1 (най-вероятно останало като текст от друг договор, към който също е подготвено споразумение).
rts
Активен потребител

Re: Договор до завръщане на титуляра - в отпуск по майчинство

Мнениеот planinaot » 03 Дек 2009, 12:22

rts написа:В Споразумението какво пише - кои условия на договора се изменят ?
Ако не е написано изрично, че договорът Ви от срочен се превръща в договор без определен срок, тогава сте си на срочен договор - до завръщане на заместваната - възможно е при цитирането на закона да е допусната чисто техническа грешка и вместо чл.67, ал.1 т.2 да е записано чл.67, ал.1 т.1 (най-вероятно останало като текст от друг договор, към който също е подготвено споразумение).

Съгласен съм с това становище, затова е най-добре вместо да се чудите на срочен ли сте или на безсрочен и да стоите в една неизвестност е да отидете при Човешки ресурси и да се изясните за какво точно става дума.
planinaot
Младши потребител

Назад към Трудово право