начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Работна заплата

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Работна заплата

Мнениеот harper » 03 Яну 2010, 23:53

Възстановен съм на работа по силата на съдебно решение след незаконно уволнение. Основната заплата, която получавам сега е по-ниска от тази, която получавах преди уволнението. Колегите ми, които работят на същата позиция получават със 130лв. по-висока заплата от моята. Имам ли право поне на предишната си заплата и ако съдебното дело е единствения начин за решаване на този спор какъв е давностния срок за завеждане на такова? Благодаря предварително.
harper
Нов потребител

Re: Работна заплата

Мнениеот uvella » 04 Яну 2010, 11:56

harper написа:Възстановен съм на работа по силата на съдебно решение след незаконно уволнение.

Това означава - на предишната длъжност,със старото възнаграждение.
Жалба до Инспекцията по труда,че работодателят отново заобикаля/нарушава закона, като не изпълнява осъдителното съд.решение. Към жалбата прилагате самото решение.
"Говори кратко, искай малко, тръгни си бързо"
Петър І
uvella
Потребител

Назад към Трудово право