начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Фалшиви подписи

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Фалшиви подписи

Мнениеот belona » 28 Яну 2010, 11:38

Здравейте,подала съм жалба до инспекцията по труда срещу бившия ми работодател. При направената от тях проверка са представени договор и допълнителни споразумения за смяна на длъжността и заплатата ми,както и ведомости подписани от мое име за пари които не съм получавала.
Такива документи аз никога не съм подписвала, но някой е свършил това вместо мен. Въпросът ми е, от тук нататък как бих могла да търся правата си, тъй като за проверяващите явно всичко е наред?Вярно ли е ,че ако искам да съдя работодателя трябва да подам иск максимум до 2 месеца след уволнението? Благодаря Ви!
belona
Нов потребител

Re: Фалшиви подписи

Мнениеот ivankavrakov » 28 Яну 2010, 13:04

Да, вярно е. Но за вашия случай повече ходи един сигнал до прокурор.
И най-добре се посъветвайтие с адвокат.
ivankavrakov
Потребител

Мнениеот rts » 28 Яну 2010, 15:29

2-месечният срок е само за незаконно уволнение. Посетете адвокат.
rts
Активен потребител

Мнениеот tati_go » 11 Мар 2010, 18:52

Прав е ivankavrakov.
Обърнете се към прокуратурата, като опишете случая - ще търсят отговорност от работодателя ви.
Но ако вие търсите някакво обезщетение ви е необходим адвокат, съд, вещи лица и т.н.
Аватар
tati_go
Потребител

Назад към Трудово право