начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Наследствен апартамент

Казуси за недвижими имоти

Наследствен апартамент

Мнениеот demito » 26 Яну 2010, 12:49

Добър ден, имам едно въпросче и се надявам на отговор и помощ как да процедираме с мойто семейство по този проблем.
Значи дядо ми почина преди няколко години и остави наследствен апартамент на съпругата си, сина си и майка ми /дъщеря му/. Апартамента се обитаваше около 15години от вуйчо ми, а баба и дядо си живееха на село. И сега вуйчо ми иска да продаде апартамента, а майка ми не иска. И е решил, че ще вземе дяла на баба ми/тя ще му го даде/, за да принуди майка ми да продаде апартамента, при условие,че майка ми го иска този апартамент и е плащала данъци, но откакто е омъжена няма право да влиза в този апартамен и да го ползва и вуйчо ми не дава ключовете. Той си има друг апартамент и просто иска парите.
Ще се радвам да ми помогнете по този въпрос и да помогна на майка ми. Благодаря предварително за отговорите.
demito
Нов потребител

Re: Наследствен апартамент

Мнениеот sunrise » 26 Яну 2010, 12:56

Ами да го купи от вуйчо Ви, щом той иска да продава, а тя не.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 26 Яну 2010, 17:04

demito написа:...но откакто е омъжена няма право да влиза в този апартамен и да го ползва и вуйчо ми не дава ключовете.

Това нейно задължение сигурно вуйчо ви го е създал.Или?Как така няма право.Някой май че трябва да нашляпка този вуйчо.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот nksuccess » 26 Яну 2010, 17:36

Ако искат да продават не можете да ги спрете.
nksuccess
Потребител

Мнениеот jiji2 » 26 Яну 2010, 20:02

Всъщност, какъв е въпроса на питащия?
jiji2
Потребител

Мнениеот derniito » 26 Яну 2010, 21:20

demito написа:Добър ден, имам едно въпросче .

След като не можеш да се справиш сам , значи не е въпросче, а сериозен проблем !... И този проблем е в мисленето ти , драги ... А това е толкова БАНАЛЕН случай, че няма накъде ...
ПЪРВО -отиваш в първата адвокатска кантора, която ти попадне .
ВТОРО- поздравяваш учтиво ...
ТРЕТО- любезно запитваш " Бихте ли ми изготвили една нотариална покана по чл. 32 от Закона за собствеността от името на майка ми ?
ЧЕТВЪРТО - питаш колко струва труда на колегата и плащаш !
След това отиваш при майка ти , тя подписва екземплярите и ги носиш при нотариуса в града, където е имота .
След време , когато дойде до делба ще получиш от вуйчо ти една дебела пачка допълнително ! ...
По-подробно обяснение от това , как да си спасиш задника , не мога да измисля ... Написах го като за ........... и ако и това не можеш да разбереш ...здраве да е !
derniito
Нов потребител

Мнениеот vili » 29 Яну 2010, 00:31

На това "въпросче" наистина не може да се отговори с няколко думи. Но ако бяхте се обърнали своевременно към адвокат, досега майка Ви щеше или да има достъп до апартамента, или евентуално вуйчото да плаща обезщетение за това, че я лишава от ползването. Теоретично вуйчото ако реши да продава своята идеална част трябва най-напред да го предложи на майка Ви, но има и различни варианти за заобикаляне на закона.
vili
Потребител

Назад към Имотни казуси