начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Прекратяване на изпитателен срок без ДХ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване на изпитателен срок без ДХ

Мнениеот novak1 » 30 Яну 2010, 00:17

Моля за помощ имам време до понеделник да реша проблема.
Имам договор по чл.70 в полза на двете страни със срок на изпитване 6месеца. При постъпване на работа не съм подписвал Длъжностна Характеристика (ДХ). Принудиха ме да подпиша ДХ в края на шестия месец, но я подписах с дата 3 дни преди изтичане на договора и с името на новият изп.директор. Един ден по-рано заведох в деловодтсвото Доклад до изп. директор включващ подробно описание на обстоятелствата през изтеклите 6 месеца поради които нямам ДХ (нежелание на преките ръководители да напишат длъжностна характеристика) и опис на извършената работа, приложена е и ДХ която не беше подписана.
Понеже не искам да подпиша ДХ с дата на постъпване и с името на предишният изп.директор ми предлагат два варианта:
1. - Да ми прекратят договора
2. Да подам молба за назначаване на договор 1 година (срочен)

Целта е да ме уволнят но се страхуват, че по време на тези 6 месеца аз нямам ДХ.

Ако имате възможност препоръчайте адвокат.
Как да постъпя? 1 или 2?
Ако откажа да подам молба за преминаване на срочен ТД и ми прекратят договора какви са шансовете да спечеля делото и колко време ще отнеме?
novak1
Нов потребител

Re: Прекратяване на изпитателен срок без ДХ

Мнениеот vioma » 30 Яну 2010, 09:36

Заявете, че сте съгласен да бъдете назначен на едногодишен срочен договор и ще подпишете такъв, което прави безсмислено подаването на молба от Ваша страна. Т.Е. -НЕ ПОДАВАЙТЕ МОЛБА ЗА ПРЕНАЗНАЧАВАНЕ! И без друго предложението не е Ваше, а на работодателя, така, че той няма основание да Ви кара да подавате молба.
Подписвате новия договор и имате една година време за размисъл и доказване.
Това е моят съвет.
vioma
Младши потребител

Re: Прекратяване на изпитателен срок без ДХ

Мнениеот novak1 » 30 Яну 2010, 10:28

vioma написа:...... -НЕ ПОДАВАЙТЕ МОЛБА ЗА ПРЕНАЗНАЧАВАНЕ! ..........

Мнението е обосновано и смислено. Но ако решат да ме уволнят имам ли шансове за спечелване на дело?
novak1
Нов потребител

Назад към Трудово право