начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Отстраняване от длъжност заради медиина изява

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отстраняване от длъжност заради медиина изява

Мнениеот marusia_61 » 06 Фев 2010, 08:19

Работя по трудов договор в Юнион Ивкони като шофьор.На 14.11.2009 дадох интервю по Нова телевизия,че не са ми изплатили заплатите и командировките-около 4000 лв и сме купували консумативи,караме с износени гуми и скъсани амортисьори.На 03.02.2010 г. ме отстраниха временно за уронване престижа на фирмата и изнасяне на невярна информация пред медиите(след повече от два месеца).
Смятам,че информацията,която съм изнесъл е вярна,а в КТ само член 199 позволява отстраняване от работа,но не за медиини изяви,а само за употреба на алкохол и упоиващи вещества -фирмата не ми е посочила по кои член от КТ съм отстранен.
Как да си получа парите?Препоръчаите ми адвокат.Къде трябва да се води делото-аз живея във Варна,а фирмата е в София.Колко би струвала адвокатската услуга?
marusia_61
Нов потребител

Re: Отстраняване от длъжност заради медиина изява

Мнениеот vioma » 06 Фев 2010, 09:58

Посочените от Вас причини не са основание за временно отстраняване от работа по реда на чл. 199 от КТ, т.е. заповедта на работодателя е незаконосъобразна. Моят съвет е да се обърнете към Инспекцията по труда и да поискате от нея да извърши проверка на случая, както и на условията за безопасност на труда– във връзка с техническата неизправност на автомобилите. Инспекцията може да даде предписания за отстраняване на нарушенията и да наложи имуществени санкции на работодателя, като предписанията са задължителни.
vioma
Младши потребител

Мнениеот usra_ovcova » 06 Фев 2010, 11:09

МАРУСЯ, делото ще се води в София. вие, МАРУСЯ, искате да ви се даде името и адреса на адвокат, което няма как да стане директно във форума!
за да получите нещо, МАРУСЯ, дайте телефон, ел.поща, скайп, домашен адрес...
по въпроса за хонорара-може да намерите и безплатно, но е малко вероятно...
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот marusia_61 » 06 Фев 2010, 11:54

Tel-0888783455
skype-marusia_philipova
e-mail marusia_61@abv.bg
marusia_61
Нов потребител

Назад към Трудово право